Συμφωνία για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ/Kwh στην ΕΕ

Το Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ, κατέληξε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, σε συμφωνία για το ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Τσεχικής Προεδρίας της ΕΕ.

Συμφωνία για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ/Kwh στην ΕΕ

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, που συμμετείχε στο Συμβούλιο αμέσως μετά την συνεδρίαση δήλωσε ότι: «σήμερα η Ευρώπη πήρε μια ιστορική απόφαση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. Μια απόφαση υπέρ των πολιτών της».

Όσον αφορά τη συμφωνία αυτή προβλέπει ένα ανώτατο όριο τιμής το οποίο ορίστηκε στα 180 ευρώ/MWh και θα ισχύει από 15 Φεβρουαρίου για τον δείκτη τιμών TTF και από 31 Μαρτίου 2023 για όλους τους υπόλοιπους δείκτες, μετά από αξιολόγηση του ESMA και του ACER. Ο Μηχανισμός θα ενεργοποιείται όταν η τιμή του φυσικού αερίου θα υπερβαίνει τα 180 ευρώ για τρείς συνεχόμενες μέρες. Η διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού καθορίζεται στον ένα χρόνο.

Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν και οι δύο επιφυλακτικές έως τώρα χώρες, η Γερμανία και η Δανία. Η Ολλανδία και η Αυστρία ψήφισαν αποχή, ενώ η Ουγγαρία καταψήφισε τη συμφωνία. Το Κρεμλίνο χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου που ενέκρινε η ΕΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

3 thoughts on “Συμφωνία για ανώτατο όριο στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ/Kwh στην ΕΕ

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.