Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον μύθο της

Ο Πελέ βρέθηκε στην τελευταία κατοικία του την Τρίτη, αφού ύστερα από την 24ωρη εξόδιο ακολουθία πραγματοποιήθηκε και η κηδεία του Βραζιλιάνου μύθου στο Σάντος.

Η Βραζιλία αποχαιρέτησε τον μύθο της

Η Τρίτη 3 Ιανουαρίου του 2023 γράφτηκε στην ιστορία της Βραζιλίας, που αποχαιρέτησε τον Πελέ στα 82 του έτη. Η 24ωρη εξόδιος ακολουθία που άρχισε στις 10:00 της Δευτέρας ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης και σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ πάνω από 230.000 άτομα πήγαν στο “Βίλα Μπελμίρο”, το γήπεδο της Σάντος, για να αποχαιρετήσουν το ίνδαλμά τους.

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, το φέρετρό του τοποθετήθηκε στην κορυφή ενός πυροσβεστικού οχήματος, όπως είχε συμβεί και με το θάνατο ενός άλλου θρύλου της χώρας, του Άιρτον Σένα. Το όχημα πέρασε από διαφόρους δρόμους της πόλης και η μετακίνησή του γινόταν σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, λόγω των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που το συνόδευαν πεζοί και έκανε μία στάση έξω από το σπίτι της μητέρας του Πελέ, της 100χρονης Σελέστε, η οποία είδε για μια τελευταία φορά το γιο της.

Κατόπιν, το όχημα πήγε στο νεκροταφείο του Πελέ, ένα κτίριο 14 ορόφων, στο οποίο ο Βραζιλιάνος θρύλος είχε αγοράσει χώρο το 2003 και το οποίο έχει θέα το γήπεδο της Σάντος. Στο Necropole Ecumenica Memorial η τελετή ήταν ιδιωτική και παρόντες ήταν μόνο η οικογένεια και το στενό περιβάλλον του Πελέ.

Ο τάφος του βρίσκεται στον 9ο όροφο, προς τιμήν του πατέρα του, Ντοντίνιο, ο οποίος όταν ήταν ποδοσφαιριστής φορούσε τη φανέλα με το νούμερο 9.

Σήμερα ο μεγάλος ποδοσφαιριστής περνάει στην αιωνιότητα

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.