Το ΚΚΕ Ικαρίας σχετικά με τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Δεν πέρασαν ούτε  10 μέρες που η Τ.Ε. Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ κατήγγειλε τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των κατοίκων των νησιών μας, από τις επαναλαμβανόμενες καθυστερήσεις του πλοίου «ΒlueStar Μύκονος».

Το ΚΚΕ Ικαρίας σχετικά με τις ακυρώσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Την Τρίτη 17/1/2023 η BlueStar Ferries με ανακοίνωση της προς το επιβατικό κοινό, ενημέρωσε για την ακύρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου προς τα νησιά μας. Ενώ υπήρχε αρχική ενημέρωση για τρίωρη καθυστέρηση στον απόπλου του πλοίου, μιας και το«ΒlueStar Μύκονος»έως αργά το μεσημέριαρμένιζε στα πέλαγα και δεν είχε προσεγγίσει το λιμάνι του Πειραιά, τελικά η εταιρεία αποφάσισε το δρομολόγιο της Τρίτης 17/1/2023 να μην εκτελεστεί «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών».

Διαβάστε παραπάνω την ανακοίνωση απαγορευτικού απόπλου του Blue star Myconos (Screen shot από την σχετική ανακοίνωση)

Ωστόσο απαγορευτικό απόπλου δεν είχε εκδοθεί από το λιμεναρχείο Πειραιά και δελτίο θυελλωδών ανέμων που να δικαιολογεί την ακύρωση δεν είχε εκδοθεί από την ΕΜΥ για την Τρίτη 17/1/23. Αυτό επιβεβαιώθηκε έπειτα από παρέμβαση που έκανε το επιβατικό κοινό στο Α. Λιμενικό Τμήμα Πειραιώς.

Δείτε στο video το σχόλιο της  Ευαγγελίας Κυπραίου (Δημοτική Σύμβουλο σον Δήμο Φούρνων, σχετικά με το θέμα

Η εταιρεία, κάνοντας μπαλάκι τους επιβάτες πότε στα κεντρικά πρακτορεία της εταιρείας και πότε στέλνοντας τους στο κεντρικό λιμεναρχείο, αρνούμενη να αναλάβει την ευθύνη και  το κόστος της αναίτιας παραμονής τους σε άλλο τόπο από αυτό της κατοικίας και της εργασίας τους. Οι επιβάτες έφυγαν από το λιμάνι με την προσδοκία ότι θα  εκτελεστεί το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο τρείς μέρες αργότερα (Παρασκευή 20/1/2023).

Εδώ και τρεις τουλάχιστον εβδομάδες τα δρομολόγια του «ΒlueStarΜύκονος» υπόκεινται σε συνεχείς τροποποιήσεις, που όλως τυχαίως ακυρώνουν το δρομολόγιο της Δευτέρας από τον Πειραιά προς τα νησιά μειώνοντας ουσιαστικά τις εβδομαδιαίες προσεγγίσεις από τον Πειραιά προς τα νησιά του νομού Σάμου σε δυο.

Η επιδεινούμενη ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες σε συνάρτηση με το πανάκριβο εισιτήριο, τη μειωμένη ταχύτητα και τα δημοσιεύματα που δεν διαψεύδονται για βλάβη στην μια μηχανή του «ΒlueStar Μύκονος» δεν δικαιολογεί εφησυχασμό από κανέναν.

Με δεδομένη την προβληματική κατάσταση που επικρατεί λόγω των δρομολογίων που εξυπηρετούν την Ικαρία, σε συνδυασμό με την μέχρι στιγμής άρνηση εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει για να δοθούν απαντήσεις για όσα συμβαίνουν και πολύ περισσότερο για να βελτιωθεί η όλη κατάσταση. Επανερχόμαστε αρνούμενοι να συμβιβαστούμε με την αναμονή για βελτίωση της κατάστασης, όταν  και όποτε αυτό βολεύει την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών ομίλων (δηλαδή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, και μόνο σε ότι αφορά την συχνότητα των προσεγγίσεων) ζητώντας έστω και τώρα :

  • Να εξασφαλιστεί -με σύγχρονα και ασφαλή πλοία- η τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά .
  • Τα δρομολόγια να αφορούν δρομολόγια τακτικής σύνδεσης νησιωτικού προορισμού και όχι «διαδρομή κρουαζιερόπλοιου» .
  • Η εταιρία να αποζημιώνει τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες.

 Για μια ακόμα φορά τονίζουμε ότι ο λαός των νησιών μας, συνολικά του Αιγαίου έχει συμφέρον να παλέψει να υλοποιηθεί η πρόταση του ΚΚΕ :

  • Για βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών έτσι που να γίνεται σεβαστό το δικαίωμα των νησιωτών και των επισκεπτών τους σε ασφαλείς και γρήγορες συγκοινωνίες με δρομολόγια πλοίων τακτικής σύνδεσης και φθηνό εισιτήριο.
  • Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων. Μιας πολιτικής, που οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.
  • Μόνο έτσι θα γλυτώσουμε από τα πανάκριβα ναύλα που κατατρώνε το εισόδημα μας. Θα μπορούμε να πάμε διακοπές με την οικογένεια μας χωρίς να δαπανούμε ένα και πλέον μισθό μόνο για εισιτήρια.
  • Μόνο έτσι θα εξασφαλίσουμεσυνθήκες εργασίας στα πλοία που να αρμόζουν στον 21ο αιώνα.

Είναι στο χέρι μας, με τους συντονισμένους αγώνες μας, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock