Προχωρεί η ρύθμιση του ιδιοκτησιακού στις εργατικές κατοικίες Χαλκειούς

Ένα χρόνιο ζήτημα που απασχολούσε τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, τα εγκαίνια των οποίων έγιναν το 2005, οδεύει προς λύση μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτή Χίου της Ν.Δ., Νότη Μηταράκη.

Προχωρεί η ρύθμιση του ιδιοκτησιακού στις εργατικές κατοικίες Χαλκειούς

Ο υπουργός επικοινώνησε με τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) Σπύρο Πρωτοψάλτη και συμφώνησαν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους να ανατεθεί σε συμβολαιογράφο η πράξη σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια η οριστικοποίηση των παραχωρητηρίων. Παράλληλα ο κ. Πρωτοψάλτης ενημέρωσε ότι το σχετικό τοπογραφικό έχει ολοκληρωθεί.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Νότη Μηταράκη στις 7 Ιανουαρίου με τους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, όπου και του έθεσαν το ζήτημα των τίτλων ιδιοκτησίας.

Ο οικισμός των εργατικών κατοικιών στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής στο Χαλκειός αποτελείται από 60 κατοικίες και 2 καταστήματα και η παραχώρηση της σχετικής έκτασης είχε γίνει από την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών προς τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.