Ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείο Χίου

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Χωρίς γιατρό να καλύψει τις εφημερίες βρίσκεται το ακτινολογικό τμήμα Χίου, αφού στο ήδη μειωμένο προσωπικό, προστέθηκαν και τα προβλήματα με κρούσματα covid-19.

Ανακοίνωση των εργαζομένων του νοσοκομείο Χίου

«Η κοινωνία του νησιού μας, βιώνει για μία ακόμη φορά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ στον τομέα της υγείας και την ηθελημένη αδράνεια της διοίκησης του Νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, αφού το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου μένει χωρίς ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα λόγω νόσησής τους με Covid-19», αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΣΝΟΧ, «το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νησιού που το 2018 διέθετε 6 ιατρούς ακτινολόγους και πραγματοποίησε 8.144 αξονικές τομογραφίες, 726 μαστογραφίες, 1.273 μαγνητικές τομογραφίες και 18.888 υπερήχους σήμερα έφτασε στο σημείο να μην έχει γιατρό να καλύψει τις εφημερίες του.

Λειτουργεί χωρίς μαστογράφο εδώ και ένα χρόνο, με μαγνητικό τομογράφο που υπολειτουργεί, όταν και αν παραστεί εθελοντικά ο συνταξιούχος και αμισθί γιατρός του, τις λίστες αναμονής για μια αξονική τομογραφία να υπερβαίνουν τους έξι μήνες και το κλασικό ακτινολογικό να λειτουργεί κατά το ήμισυ, με μία ψηφιακή κασέτα για να καλύψει ένα ολόκληρο νησί. Υπό τις παρούσες συνθήκες μόνο η επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού και το φιλότιμο, κρατά την περίθαλψη στο νησί ζωντανή», σημειώνει το Σωματείο.

Καλεί τέλος όλους του κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού να πάρουν θέση και να απαιτήσουν, «να στελεχωθεί εδώ και τώρα το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νοσοκομείου Χίου. Εμείς, τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ απευθύνουμε έκκληση συσπείρωσης και διεκδίκησης, για την προστασία της ζωής των συμπολιτών μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock