ΣΥΡΙΖΑ:Να διατηρηθεί ο μηδενικός ΦΠΑ στα τεστ Covid-19

ΣΥΡΙΖΑ:Να διατηρηθεί ο μηδενικός ΦΠΑ στα τεστ Covid-19

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Θάνο Πλεύρη και Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, για την αύξηση των τιμών των τεστ Covid-19, κατέθεσαν 39 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο  Βουλευτής Ν. Λέσβου, Γιάννης Μπουρνούς. Η πρωτοβουλία για την ερώτηση ανήκει στον Βουλευτή Δυτικής Αθήνας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην ερώτηση γίνεται λόγος για την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αυξήσει τον ΦΠΑ στα διαγνωστικά τεστ Covid-19 στο 6% από μηδέν που ήταν στην αρχή της πανδημίας, σε μια συγκυρία κατάρρευσης κατά 40% της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών, ενώ το 86% των Ελλήνων δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς του.

Το 2020 τα κράτη-μέλη της ΕΕ, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας, προχώρησαν στην εφαρμογή μηδενικού συντελεστή σε είδη και υπηρεσίες που σχετίζονται με τη νόσο Covid-19. Η κυβέρνηση προβαίνει σε αύξηση, αντί να λάβει πρωτοβουλία διατήρησης του μηδενικού συντελεστή για τα διαγνωστικά τεστ –τη στιγμή που ακόμα και τώρα η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε κρούσματα Covid-19 και δεύτερη σε θανάτους μεταξύ 30 ευρωπαϊκών χωρών. Την ίδια στιγμή οι επιστήμονες καλούν σε επαγρύπνηση για την εξάπλωση νέων παραλλαγών του ιού, αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτούνται για το αν έχει υπάρξει αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την παράταση της εφαρμογής μηδενικού ΦΠΑ και για την τυχόν πρόθεσή τους να προχωρήσουν μονομερώς στη διατήρηση του μηδενικού συντελεστή για τα διαγνωστικά τεστ λόγω της αγοραστικής αδυναμίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.  

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock