Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου προς την αρχαία Άντισσα στη Λέσβο

Στον 5ο χρόνο βρίσκονται οι αρχαιολογικές έρευνες που έφεραν στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα στην Αρχαία Άντισσα, σε μία από τις πρώτες πέντε πόλεις της αρχαίας Λέσβου.

Δρομολογείται η κατασκευή του δρόμου προς την αρχαία Άντισσα στη Λέσβο

Σχεδόν ίδιο και το διάστημα των πιέσεων της τοπικής κοινότητας για την κατασκευή δρόμου, που θα οδηγεί στην σπουδαία αυτή αρχαιολογική θέση, με την εύρεση κτισμάτων που αποδεικνύουν την κατοίκηση της περιοχής ανελλιπώς από το τέλος της 2ης χιλιετίας π.Χ μέχρι τα μεταβυζαντινά χρόνια.

Η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου ανέλαβε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης η οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2021 και ένα χρόνο μετά, το Νοέμβριο του 2022 σε συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου με την Περιφερειάρχη, συμφωνήθηκε η υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης.

Οι αρχαιολογικές έρευνες θα συνεχιστούν και τα επόμενα 6-10 χρόνια αλλά φέτος το καλοκαίρι θα διαμορφωθεί τμήμα της χερσονήσου της Αρχαίας Άντισσα, που θα είναι επισκέψιμο στο κοινό και το ενδιαφέρον για την επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι τεράστιο.

Σήμερα η δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι σχετικές διαδικασίες και η λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων, για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής του δρόμου «Καλό Λιμάνι-Αρχαία Άντισσα» μήκους 5,1 χλμ. με συνολικό προϋπολογισμό 1.9 εκατ. ευρώ και η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης είναι προ των πυλών.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.