Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Guardian

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μετά το δημοσίευμα του Guardian σχετικά με τη δράση της ισραηλινής ομάδας «Team Jorge» και το παράρτημα στην Ελλάδα.

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για δημοσίευμα του Guardian

O ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του ζητά την παρέμβαση της δικαιοσύνης ενώ το κυβερνών κόμμα κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για «διαστρέβλωση του άρθρου» υποστηρίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «διαχείριση της επερχόμενης ήττας».

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα ο Guardian αποκαλύπτει τη δράση ομάδας Ισραηλινών συμβούλων, της «Team Jorge», η οποία είχε επιδοθεί σε συντονισμένη χειραγώγηση εκλογικών διαδικασιών σε 30 χώρες.

Μετά την αποκάλυψη για τη συνεργασία της Majoritas με τη ΝΔ το 2019 για τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος, σήμερα αποκαλύπτεται ότι και η «Team Jorge» διαθέτει ομάδα κρούσης στην Ελλάδα.

Το κυβερνητικό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ρίχνει βαριά τη σκιά του στη δημόσια ζωή. Η είσοδος της χώρας σε προεκλογική περίοδο κάνει ακόμα πιο άμεση την ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις του διεθνούς Τύπου στην πτυχή που αφορά στην χώρα μας. Καμιά σκοτεινή παρέμβαση δεν μπορεί να ακυρώσει την θέληση των Ελλήνων πολιτών για Δικαιοσύνη και την πολιτική αλλαγή που έρχεται.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του, φτάνοντας στο σημείο να διαστρεβλώσει άρθρο του Guardian για να φτιάξει μυθεύματα που διαψεύδονται από άλλο σημερινό άρθρο του ίδιου του Guardian για το ίδιο θέμα! Όχι μόνο δεν γίνεται πουθενά σύνδεση με προσπάθεια εκλογικής χειραγώγησης για λογαριασμό της κυβέρνησης στο άρθρο που διαστρεβλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ο ίδιος ο Guardian μιλάει για εταιρείες που αξιοποιούν διαδικτυακά εργαλεία και στρατηγικές για εμπορικές διαφορές!

Οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται ούτε από τα fake news ούτε από την προπαγάνδα της Κουμουνδούρου! Ξέρουν πολύ καλά και το ποιον και το γιατί τον ψηφίζουν ή τον αποδοκιμάζουν και θα δώσουν την ηχηρή απάντησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες!».

Tι γράφει όμως το δημοσίευμα του Guardian

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα μια ομάδα Ισραηλινών συμβούλων, που ονομάζεται «Team Jorge», έστειλε συνεργάτες της στην Ελλάδα προκειμένου να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση σε θέματα που έχουν να κάνουν με τη χειραγώγηση των πολιτών στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει εμπλακεί σε χειραγώγηση περισσότερων από 30 εκλογικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιώντας μεθόδους hacking, σαμποτάζ και επιτηδευμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων στα social media

Ο εγκέφαλος αυτής της ομάδας που ονομάζεται Ταλ Χάναν, πρώην αξιωματούχος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος πλέον δραστηριοποιείται με το ψευδώνυμο «Jorge», εξού και το όνομα της ομάδας, παραδέχτηκε ότι διαθέτει ομάδες που εργάζονται στη χώρα μας, σημειώνοντας τα εξής:

«Διαθέτουμε μία ομάδα στην Ελλάδα και μία στα Εμιράτα. Ακολουθείτε τις οδηγίες μας. Συνολικά έχουμε ολοκληρώσει 33 καμπάνιες σε προεδρικό επίπεδο, 27 εξ αυτών απόλυτα επιτυχημένες».

Σύμφωνα με έγγραφα που εξασφάλισε ομάδα διεθνών ερευνητών, που εργάζεται για το συγκεκριμένο μέσο αλλά και για άλλα μέσα, χρησιμοποιεί την παραπληροφόρηση ως μέσο για την χειραγώγηση των πολιτών χωρίς να αφήνει ίχνη πίσω του. Η παραπληροφόρηση, τα λεγόμενα «fake news», είναι η υπηρεσία που προσφέρει τόσο σε μεγάλες εταιρείες όσο και σε κυβερνήσεις αλλά και σε καμπάνιες πολιτικών κομμάτων. Ο Χάναν επίσης αποκάλυψε ότι οι υπηρεσίες του χρησιμοποιούνται και σε χώρες της ΕΕ, αλλά δεν μπορεί κανένας να προσδιορίσει σε ποιές, ενώ σημείωσε ότι αυτό που κάνει δεν είναι παράνομο. Ενδεχομένως να μην είναι, αλλά σίγουρα είναι ανήθικο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στη χώρα μας, ωστόσο εαν η κυβέρνηση έχει όντως σπαταλήσει λεφτά για κάτι τέτοιο, μπορεί να αποτελέσει σκάνδαλο. Δεν είμαστε σε θέση βέβαια να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο, αλλά μια έρευνα πάνω στο θέμα πρέπει να γίνει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα για το θέμα είπε ότι οι αποκαλύψεις αυτές αποτελούν επιστημονική φαντασία. Την φράση αυτή βέβαια την έχει χρησιμοποιήσει ξανά, αλλά όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν και τόσο επιστημονική φαντασία οι παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Οικονόμου είπε τα εξής:

«Οι Έλληνες ψηφοφόροι, οι Έλληνες πολίτες δεν χειραγωγούνται…. δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μας να υπάρχει τέτοια ομάδα που να κάνει τέτοια δουλειά στην ελληνική κοινωνία….Αλλά από την ώρα που σας είπα ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι, δεν χειραγωγούνται δεν κατευθύνονται. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ποιον ψηφίζουν, ποιον καταψηφίζουν και για ποιον λόγο. Η συζήτηση αυτή νομίζω είναι άνευ αντικειμένου. Αν έχει κάποιο ενδιαφέρον η συζήτηση αυτή είναι ότι προσπαθούν διάφοροι και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση, να οικοδομήσει μία πλατφόρμα δικαιολόγησης της επερχόμενης πολιτικής ήττας. Αλλά όλα αυτά, όλα τα υπόλοιπα είναι στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας»

Δείτε και το τι απάντησε σε ερώτηση του Documento

Μ. Κριθαρίδης: Τι απαντάει η Κυβέρνηση για το δημοσίευμα του Guardian;

«Το δημοσίευμα του Guardian για την ομάδα ισραηλινών συμβούλων που δραστηριοποιείται στη χώρα μας για την χειραγώγηση των εκλογών, με αυτούς μάλιστα να περηφανεύονται κιόλας για τα ”επιτεύγματα” τους σε 27 από τις 33 εκλογικές αναμετρήσεις που συμμετείχαν, εγείρει πολύ σοβαρά ζητήματα», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25.

«Η κυβέρνηση, οφείλει να δώσει άμεσα συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με το αν αναπτύσσονται στη χώρα μας και για λογαριασμό τίνος τέτοιες δραστηριότητες. Έχει αγοράσει η Μητσοτάκης Α.Ε. τέτοιες υπηρεσίες; Δεν της αρκούν οι υποκλοπές και τα παράνομα λογισμικά; Ή αν δεν τα έχει αγοράσει, επιτρέπει την δραστηριοποίηση τέτοιων πρακτικών χειραγώγησης της κοινής γνώμης; Δεν της αρκεί η χειραγώγηση του Τύπου;

Να δοθούν άμεσα πειστικές απαντήσεις για το δημοσίευμα του έγκριτου διεθνούς μέσου και να υπάρξει άμεση σχετική διερεύνηση από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές».

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.