Στάση εργασίας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού

Κείμενο του σωματείου εργαζομένων στον Τουρισμό και τον επισιτισμό στην Ικαρία.

Στάση εργασίας στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού

Ο αγώνα ενάντια στην αυθαιρεσία κυβέρνησης-εργοδοτών δεν σταματά

Εργαζόμενη – εργαζόμενε σε επιχειρήσεις εστίασης, εστιατόρια, καφέ, αναψυκτήρια, catering, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, διανομείς, το προηγούμενο διάστημα, με την κήρυξη της υποχρεωτικότητας της συλλογικής σύμβασης από την κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαιώθηκε ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι σε χιλιάδες εργαζόμενους και εργαζόμενες που δουλεύουμε στα παραπάνω καταστήματα.

Κι αυτό επειδή στον επισιτισμό η δουλειά είναι και παρέμεινε κυριολεκτικά όποτε, όσο και όταν θέλει ο εργοδότης με μισθό που θα συμφωνήσει ο εργαζόμενος μαζί με τον εργοδότη…. δηλαδή ο εργοδότης, χωρίς ένσημα ή στην καλύτερη περίπτωση 6ωρο ένσημο για 10ωρη και πάνω δουλειά. Η εντατικοποίηση, η έλλειψη προσωπικού και η φύση της δουλειάς (ορθοστασία, κουβάλημα, καιρικές συνθήκες κ.α.) επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχει έρθει η ώρα, λοιπόν, να ακουστεί δυνατά από εμάς όλους ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στον επισιτισμό έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκη καθένας και καθεμία από εμάς να μην αμείβεται κάτω από 825 ευρώ, έχουμε ανάγκη να δουλεύουμε 5θήμερο – 8ωρο με συνεχόμενα ρεπό, να πληρωνόμαστε τις Κυριακές, τις αργίες και τα νυχτερινά που δουλεύουμε και είμαστε μακριά από τις οικογένειες μας. Έχουμε ανάγκη να έχουμε συγκεκριμένη ειδικότητα και καθήκοντα, να λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή μας κατάσταση, η ανθυγιεινή και εξειδικευμένη εργασία που προσφέρουμε, η εμπειρία που έχουμε. Και όλα αυτά να είναι κατοχυρωμένα μέσα από μία συλλογική σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες μας αυτές.

Όπως επίσης, έχουμε ανάγκη όταν δουλεύουμε εποχικά να μπορούμε να ζήσουμε τον υπόλοιπο χρόνο με επίδομα ανεργίας για όσο διαρκεί η ανεργία, να έχουμε το δικαίωμα της επαναπρόσληψης ώστε να κατοχυρώνουμε την προϋπηρεσία μας στον ίδιο εργοδότη.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, δεν περιμένουμε τους «επίδοξους» σωτήρες, σημερινούς και αυριανούς στις κυβερνήσεις. Αφήνουμε πίσω τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, συνομιλητές του Υπουργείου Εργασίας, που υπογράφουν τις συμβάσεις χωρίς να ρωτήσουν τους εργαζόμενους.

Δε δείχνουμε καμία αναμονή για την υποτιθέμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες μας και γίνεται με το άθλιο νομοθετικό πλαίσιο που όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαμορφώσει για λογαριασμό των εργοδοτών.

Τετάρτη 22 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στην εστίαση, οι διανομείς ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ 12:00 – 16:00

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΕΤΙΩΝ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Η Διοίκηση του Σωματείου μας καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους του κλάδου στην Ικαρία να πάρουν μέρος σε παράσταση διαμαρτυρίας στην μοναδική υπηρεσία του Υπουργείου εργασίας στην Ικαρία. (ΔΥΠΑ -πρώην ΟΑΕΔ στον Πεζόδρομο Άγιου Κηρύκου στις 12:30)

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, το Συνδικάτο μας και δεν καταθέτουμε τα όπλα!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock