
Ο βουλευτής της ΝΔ στη Λέσβο και αντιπρόεδρος της βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου είχε ασκήσει μήνυση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, όπου δημοσιοποίησε στοιχεία κατάθεσης του εμπλεκόμενου σε υπόθεση εξοπλιστικών Αλέξανδρου Αβατάγγελου, ο οποίος είχε καταγγείλει ότι ο τότε δικηγόρος του, είχε ζητήσει ένα υπέρογκο χρηματικό ποσό ώστε να χρηματίσει συνεργάτες του Χαράλαμπου Αθανασίου προκειμένου να βοηθήσουν στην αποφυλάκισή του.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου εκτός από την πολιτική του ιδιότητα ήταν Αρεοπαγίτης και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος. Όπως γράφει η εφημερίδα Documento ο βουλευτής της Λέσβου έφυγε από το δικαστήριο όταν είδε συγκεκριμένο πρόσωπο στην δικαστική άιθουσα, δηλαδή τον κύριο Αβατάγγελο, που εμπλέκει τον βουλευτή στην υπόθεση χρηματισμού. Στην δικαστική αίθουσ διαβιβάστηκε η κατάθεση που είχε κάνει ο μάρτυρας στο δικαστήριο και έμπλεκε τον Χαράλαμπο Αθανασίου στην υπόθεση.
Ο βασικό λόγος της αποχώρησης σύμφωνα με τον δημοσιογράφο είναι ότι «διαφωνεί με τη διαδικασία», επειδή ο ίδιος επιθυμούσε να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μεταξύ Ασημακόπουλου και Αβατάγγελου. Η υπόθεση είναι εν εξελίξει και θα αναφερθούμε σε αυτή περαιτέρω σε επόμενες δημοσιεύσεις.
![]()