Γ. Μπουρνούς: Να αποτραπεί οριστικά η επιχειρούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση στο Αφεντέλι

Σε κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Σκρέκα, προχώρησε σήμερα ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την επιχειρούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση στο Αφεντέλι της Ερεσού.

Γ. Μπουρνούς: Να αποτραπεί οριστικά η επιχειρούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση στο Αφεντέλι

Ο Γιάννης Μπουρνούς, στη νέα του παρέμβαση για το Αφεντέλι, σημειώνει ότι η απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος σε προηγούμενη ερώτηση που είχε καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, δεν ανταποκρίθηκε σε καμία περίπτωση στη κρισιμότητα του ζητήματος που έχει αναστατώσει και κινητοποιήσει πλήθος κόσμου εντός και εκτός Λέσβου. Αντίθετα, υπογραμμίζει ο κ. Μπουρνούς, περιορίστηκε στην παράθεση αποσπασμάτων από την προφορική τοποθέτηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, κ. Ταγαρά, στις 20.12.2021 στη Βουλή για το ίδιο θέμα, που, αντί ουσιαστικών και τεκμηριωμένων εξηγήσεων, βασίστηκε σε αόριστες αναφορές σε αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου που έχουν αποφανθεί για το ζήτημα, ενώ διατύπωσε την άποψη ότι η έκταση δεν βρίσκεται εντός του αιγιαλού και βεβαίως της παραλίας.

Ωστόσο, επισημαίνει ο Γιάννης Μπουρνούς, το Ελληνικό Δημόσιο με την από 3.6.2022 Πρόσθετη Παρέμβασή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Μυτιλήνης, υπέρ της Αγωγής του συλλόγου «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΕΣΟΥ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ» κατά ιδιώτη, διέψευσε κατηγορηματικά τον αρμόδιο Υπουργό, αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη έκταση εμπίπτει εντός ζώνης παραλίας και ως εκ τούτου έχει κοινόχρηστο χαρακτήρα και ανήκει στη δημόσια περιουσία.

Ο Γιάννης Μπουρνούς, αναφέροντας πλήθος διατάξεων που καθιστούν αναμφισβήτητα προστατευόμενη την Παραλία Ερεσού στο σύνολό της, καλεί τον κ. Σκρέκα να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική αποτροπή της περιβαλλοντικής της υποβάθμισής και τη διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα της.

Δείτε την ερώτηση του βουλευτή Λέσβου

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.