Παράταση θητείας των πρυτανικών αρχών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τετράμηνη παράταση στη θητεία των πρυτανικών αρχών τόσο του πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και τη Θεσσαλίας αλλά και της Μακεδονίας αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας μετά το αδιέξοδο στη συγκρότηση των Συμβουλίων Διοίκησης των τριών ιδρυμάτων, όπου σημειώθηκε κατ’ επανάληψη ισοψηφία των εσωτερικών μελών, στην εκλογή των εξωτερικών μελών.

Παράταση θητείας των πρυτανικών αρχών στο πανεπιστήμιο Αιγαίου

Η παράταση στη θητεία των πρυτανικών αρχών δίνεται για να μην σημειωθεί ακυβερνησία στα πανεπιστήμια και να γίνουν ξανά εκλογές για την ανάδειξη των θέσεων των εσωτερικών μελών και την έκδοση διεθνούς πρόσκλησης για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών.

Η θητεία τους λήγει 28 Φεβρουαρίου και με τροπολογία που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας στη Βουλή προβλέπεται ότι «παρατείνεται, έως την οριζόμενη ημερομηνία, (30/6/2023) η θητεία των υπηρετουσών Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (λήγει την 28/2/2023). Δύναται επίσης να παρατείνεται, με πράξη του Πρύτανη, η θητεία των υπηρετούντων Κοσμητόρων Σχολών στα ανωτέρω Πανεπιστήμια για το οριζόμενο χρονικό διάστημα, σε περίπτωση που λήγει η θητεία τους».

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.