Aνταρσύα με Πολάκη και πολλά ακόμα

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Aνταρσύα με Πολάκη και πολλά ακόμα

Είναι ενδιαφέρον οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Πολάκη. Έκανε μια ανακοίνωση που θα τη χαρακτηρίζαμε εμπρηστική, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πολλές φορές έχουν γίνει τέτοιες αναρτήσεις από πολιτικούς, διαφόρων πολιτικών χώρων. Και μιλάμε για νόμιμους πολιτικούς χώρους, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ , το ΚΚΕ κ.τ.λ.

Δεν έγινε κάτι λοιπόν πρωτοποριακό, αλλά σίγουρα κάτι που πολιτικά κατά την άποψή μου είναι λάθος. Είναι λάθος να στοχοποιείς οποιονδήποτε για τις απόψεις που φέρει. Μπορείς να τον ακυρώσεις στην πράξη χωρίς να τον θίξεις. Οπότε ναι διαφωνώ με αυτό που έκανε ο Πολάκης, αλλά ο Πολάκης δεν πρέπει να το ξεχνάμε, είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ναι ο ηγέτης είναι ο Τσίπρας, ασυζητητή, αλλά ο Πολάκης είναι η ψυχή του κόμματος, γιατί κάνει αυτό που θα ήθελαν όλοι όσοι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της αντίδρασης, των κινημάτων, της αριστεράς και το κάνει όπως θα θέλαμε. Μπορεί αυτή τη φορά να το παράκανε λίγο για να το γράψουμε και εις την λαϊκή γλώσσα, αλλά αυτό δεν μειώνει την προσωπικότητά του.

Πριν προχωρήσω θα ήθελα να διηγηθώ μια προσωπική ιστορία. Σήμερα το πρωΐ πήγα στην δουλειά μου όπως κάνω κάθε πρωΐ, και μπήκα σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής είχε βάλει Πρωτοσάλτε, τον αγαπημένο μας Άρη…

Έκανε λέει μια συλλεκτική εκπομπή αφιερωμένη στον Πολάκη, ήθελα να ακούσω από περιέργεια πως θα παρουσιάσει το θέμα. Κάποια στιγμή βγήκε κάποιος στον αέρα και διάβαζε προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη», της γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης, που τα στελέχη της είναι στη φυλακή, όσους έπιασαν τελοσπάντων. Έγινε μια προσπάθεια σύγκρισης της 17 Νοέμβρη, της παράνομης τρομοκρατικής οργάνωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, του νόμιμου πολιτικού κόμματος. Είχε ενδιαφέρον αυτό, αφού λίγο ή πολύ ο Πρωτοσάλτε είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στο dna του αυτό που είχε η 17ν, δηλαδή το 32% του ελληνικού λαού, που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, υποστηρίζει τα έργα και τις ημέρες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Άρη μου αν δεν το κατάλαβα καλά συγχώρεσέ με. Το αστείο λοιπόν της υποθέσεως είναι ότι κατάλαβα ότι ο ταξιτζής είναι φίλος του Άρη, και προφανώς για να μην έρθω σε αντιπαράθεση δεν μπήκα σε πολιτική συζήτηση. Και κάπου εκεί μένω προς εκπλήξεως, ο ταξιτζής ήταν ακριβώς το αντίθετο, άρχισε να μιλάει την Γαλλική για αυτά που άκουγε, και το μόνο που του είπα, είναι το κλασσικό, τόσοι σταθμοί υπάρχουν και με ωραίες μουσικές και κάθεσε και ακούς αυτόν, τα θες και εσύ. Η ιστορία αυτή έχει ενδιαφέρον στην ατάκα που μου πέταξε, κάτι πρέπει να ακούσω και εγώ τι να κάνω;

Η απάντηση βρίσκεται στον έκαστο αναγνώστη του συγκεκριμένου άρθρου.

Και πάμε τώρα στην υπόθεση Πολάκη.

Υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν, προφανώς τα φιλοκυβερνητικά μέσα το εκμεταλλευνται και αυτό, πετώντας επίσης την κλασσική ατάκα, ότι να όλοι είναι σαν τον Πολάκη. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης ειδικά γνωρίζουμε την πολιτική που παράγει, δεν μας κάνου εντύπωση ούτε τα σκάνδαλα, ούτε η μπατσοκρατία, ούτε οικονομική πολιτική. Ο Πολάκης αντιτάχθηκε πολύ στο θέμα σκάνδαλο, και μέσα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν και υπάρχουν οι εχθροί του Πολακισμού. Ο κόσμος όμως θέλει να μάθει την αλήθεια, μια αλήθεια που οδήγησε στη μνημονιακή πολιτική τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών ακολούθων. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε παρά τις ελπίδες που γέννησε να ακολουθήσει και αυτός μνημονιακή πολιτική, ναι είναι αλήθεια, αλλά στο τέλος της δύσκολης 4ετίας και βγήκε από το μνημόνιο και γεμάτα ταμεία άφησε, τα οποία τώρα τα χαίρεται η «Καμόρα» της κυβερνήσεως, κάποιος λοιπόν πρέπει να τα πει αυτά και αυτός στην συγκεκριμένη περίπτωση ονομάζεται «Πολάκης» και αυτό πονάει. Προφανώς την δεύτερη φορά δεν θα πάρουμε ούτε τα χειμερινά ανάκτορα ούτε θα γίνουμε 17 Νοέμβρη, αγαπημένε μου Άρη. Όλα θα γίνουν με νόμιμες διαδικασίες, γιατί όπως έλεγε και ο Ηλίας ηλιού, είμαστε η κάθε γραμμή του συντάγματος, αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν χτυπάμε απόψεις και ιδέες, αυτές τις σεβόμαστε, χτυπάμε την διαφθορά. Δεν χρειάζεται να γράψω πως οικοδομήθηκε η Αθηναϊκή Δημοκρατία, αυτό που χρειάζεται να γράψω είναι πως η Δημοκρατία στην Αρχαία Αθήνα λειτούργησε γιατί υπήρχει δικαιοσύνη, και αυτό θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αν το καταφέρει είναι άλλη συζήτηση.

Σε αυτό το σημείο θα κλείσω προς το παρόν το θέμα, αναμένουμε την επίσημη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, με μια καταπλήκτική ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡΣΥ.Α, που αν και έχω σοβαρότατες διαφωνίες σε πολλά θέματα με το συγκεκριμένο κόμμα, οφείλω να τους πω ότι έπιασαν ακριβώς το θέμα, και αν εξαιρέσουμε ενδεχομένως κάποια ιδεολογικα θέματα, συμφωνώ απόλυτα και για αυτό την παραθέτω.

Διαβάστε λοιπόν τι γράφει η ΑΝΤ.ΑΡΣΥ.Α

Σε μια στιγμή που στην Ελλάδα οι τράπεζες έχουν «ανακεφαλαιοποιηθεί» τρεις φορές με δεκάδες δισ ευρώ, οι τραπεζίτες έχουν το «ακαταδίωκτο». Την ώρα που «απελευθερώνονται» οι πλειστηριασμοί λαϊκής κατοικίας και τα «κόκκινα» δάνεια είναι κοντά στα 90 δισ., αποτελεί «έγκλημα» να πιάνει κανείς στο στόμα του τις τράπεζες και τους τραπεζίτες.

Σε μια στιγμή που τα χρέη των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών απογειώνονται και οι κατασχέσεις είναι καθημερινές, είναι «παράνομο» να ονοματίζει κανείς την ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, εννοείται πως είναι «ιεροσυλία», να αναφέρεται κανείς σε θλιβερούς γελωτοποιούς – δημοσιογράφους της «Λίστας Πέτσα» και παπαγαλάκια της κυβέρνησης της ΝΔ και των εκάστοτε αστικών κυβερνήσεων, της ΕΕ και των καπιταλιστών. Σε αυτούς δηλαδή, οι οποίοι από το πρωί ως το βράδυ πληρώνονται αδρά για να αποδείξουν πως «ο γάιδαρος πετάει» και ο κόσμος απλά «γκρινιάζει».

Η παραγγελία εισαγγελικής παρέμβασης με αφορμή τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, είναι μία επίθεση στην ελευθερία του λόγου και στις δημοκρατικές ελευθερίες, φανερώνει την ενοχή των βρικολάκων της κυβέρνησης της ΝΔ και συνολικά της αστικής εξουσίας απέναντι στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Προδίδει την επιχείρηση συναίνεσης και «σιωπής νεκροταφείου» που επιδιώκουν τα αστικά κόμματα.

Το πρόβλημα με τις δηλώσεις του στελέχους και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι σε αυτά που έγραψε και είπε, αλλά σε αυτά που δεν έγραψε. Πιάνει τα θέματα από τις «ουρές» τους και όχι από τη ρίζα τους. Κουβέντα για το ποιοι καπιταλιστές κατέχουν τα ΜΜΕ. Λέξη για το πως οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι λύνουν και δένουν όποια κυβέρνηση υπάρχει. Ούτε για τον «μαέστρο» που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, που θέσπισε το καθεστώς της αιώνιας δημοσιονομικής σφαγής και όρισε τις λεγόμενες «Ανεξάρτητες Αρχές» να δρουν και να επιτηρούν για λογαριασμό της. Και, φυσικά, σιωπή, για τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλε καθοριστικά στη νομιμοποίηση της ευρωμνημονιακής σφαγής και τον εξευτελισμό της έννοιας της αριστεράς, με αντάλλαγμα την αποδοχή στα σαλόνια των τεράτων που παριστάνουν τους «ευγενείς» και «κόσμιους».

Η άμεση αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι σε ένα δικό του στέλεχος, που διατύπωσε μια στοιχειώδη κριτική, εντός των ορίων της αστικής πολιτικής, φανερώνει πόσο πολύ έχει απομακρυνθεί από τις διαθέσεις του κόσμου που παλεύει απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και στην κυβέρνηση της ΝΔ και πόσο βαθιά έχει ενταχθεί» στο πλαίσιο του συστήματος. Έρχεται να συμπληρώσει τα «πιστοποιητικά» καλής διαγωγής και «νομιμόφρονης» πολιτικής, σε συνέχεια των συναντήσεων με Στουρνάρα και Μπλίνκεν. «Μην ανησυχείτε», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε αποφασισμένοι, θυσιάζοντας ακόμη και Ιφιγένειες, να κινηθούμε εντός πλαισίου». Την ίδια στιγμή, ο Τσίπρας ζητάει δημόσια από το ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί κυβέρνηση! Είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που «στρώνει» τον δρόμο στο Μητσοτάκη και όχι οι “δηλώσεις Πολάκη”.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την εισαγγελική παραγγελία σε βάρος μιας καθαρά πολιτικής δήλωσης, μια παραγγελία του «βαθέως κράτους» που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Καταγγέλλει το ασφυκτικό πλαίσιο συναίνεσης και σιωπής που επιχειρείται να στηθεί από μεριάς ΝΔ, με την ενεργή συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Καλούμε σε αγωνιστική συσπείρωση των μαχόμενων δυνάμεων στο εργατικό και λαϊκό κίνημα για την ισχυροποίηση της ανεξάρτητης αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που δεν θα μετράει τις λέξεις και δεν θα φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Για να φτάσουν οι κοινωνικοί αγώνες και η πολιτική πάλη ως το τέλος, για την ανατροπή του άθλιου καθεστώτος ευρωμνημονιακής επιτροπείας και διαρκούς αστικής επίθεσης, σφαγής των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, υπονόμευσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, πολεμικής εμπλοκής και περιβαλλοντικής καταστροφής. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή.


Αυτό είναι το εκτόπισμα του Πολάκη

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.