Εκατοντάδες Χιώτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Εκατοντάδες Χιώτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Με μαθητές και φοιτητές να δίνουν τον παλμό στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε μια από τις πιο μαζικές και δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες των τελευταίων χρόνων στη Χίο. Παρά τον άστατο καιρό, ξεπέρασαν τους 1.000, οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βουνακίου με τα πανό και τις πικέτες να δίνουν τα μηνύματα της συγκέντρωσης.

«Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί», έλεγε το κεντρικό πανό των φοιτητών για να προσθέτουν οι μαθητές «όχι άλλα εγκλήματα», «οι ζωές μας μετράνε, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη». «Ηταν η κακιά η (χ)ώρα» συνεχίζουν οι πικέτες που κορυφώνονται με το μήνυμα των ημερών «στείλε μήνυμα όταν φτάσεις».

«Δίνουμε την υπόσχεση ότι με την παλλαϊκή πίεση μας θα αποκατασταθεί η ασφάλεια στις συγκοινωνίες ώστε να γίνει περιττή η παράκληση της μάνας πάρε με όταν φτάσεις», κατέληξε στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χίου Βικτώρια Αμπαζή. Καταλογισμό ευθυνών και ασφαλή μέσα μαζικής μεταφοράς ζήτησαν οι φορείς, με τους εκπροσώπους των μαθητών και των φοιτητών να καταχειροκροτούνται.

Η αγορά της Χίου παρέμεινε κλειστή, ακόμα και τα καφέ, έκλεισαν μετά τις 12.00 το μεσημέρι και μέχρι τις 2.30 μ.μ., ενώ πραγματοποιήθηκε πορεία από την κεντρική πλατεία Χίου, μέσω της Προκυμαίας και εν συνεχεία από τις οδού Κοραή- Φιλίππου Αργέντη, οι διαδηλωτές πέρασαν από τον κεντρικό Εμπορικό δρόμο της Απλωταριάς με τα συνθήματα «όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» και «δολοφόνοι», να ξεχωρίζουν.

Πίσω από το πανό της «Αλληλεγγύης για όλους» που είχε σαν σύνθημα «οι ζωές μας μετράνε», συμμετείχε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Επίσης παρούσα στη συγκέντρωση ήταν η υποψήφια βουλευτής Χίου με το ΚΚΕ, δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση. Η πορεία έληξε χωρίς επεισόδια, και ενώ οι διοργανωτές απέφυγαν να κάνουν στάση κάτω από τα γραφεία του βουλευτή Χίου της ΝΔ και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.