Εγγραφές για 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου

Το 4ο Γυμνάσιο Χίου και ο Μορφωτικός Σύνδεσμος Βαρβασίου Χίου-Βιβλιοθήκη ο «ΦΑΡΟΣ» συνδιοργανώνουν το 17ο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Χίου.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι την Παρασκευή, 10/3.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου στις αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Χίου.

Ο πρώτος γύρος θα αρχίσει στις 10.00 π.μ. και για το λόγο αυτό θα πρέπει οι μαθητές και μαθήτριες ένα τέταρτο πριν να έχουν προσέλθει στο χώρο των αγώνων.

Οι μαθητές/τριες θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για κάθε τάξη (οι συμμετέχοντες Νηπιαγωγείων θα αγωνιστούν στον όμιλο της Α’ Δημοτικού).

Σύστημα αγώνων- χρόνος σκέψης

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με το Ελβετικό σύστημα 6 γύρων, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας που διέπει τα σχολικά πρωταθλήματα.

Χρόνος σκέψης ορίζονται τα 30 λεπτά ανά παρτίδα (15 λεπτά για κάθε σκακιστή). Αν η παρτίδα υπερβεί τα 20 λεπτά, προστίθεται χρονόμετρο και οι παίκτες οφείλουν να ολοκληρώσουν την παρτίδα εντός 5 λεπτών (χρόνος ανά παίκτη).

Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι ανά τάξη, ενώ όλοι θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.

Επίσης το πρώτο στην ομαδική βαθμολογία σχολείο (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) θα βραβευτεί με κύπελλο. Στην περίπτωση ισοβαθμίας ορίζεται αγώνας μπαράζ μεταξύ των τριών καλυτέρων παικτών των ισοβαθμούντων σχολείων, αποδεικνύοντας έτσι ότι το σκάκι μπορεί και προσφέρει συγκίνηση μέχρι την τελευταία στιγμή.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.