Κινηματογραφικές προβολές στην Ικαρία

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΗΡΥΚΟΥ

Παρασκευή  17/3/2023 –  Ώρα Έναρξης  20:30

Με αφορμή το πρόσφατο έγκλημα στο βωμό του κέρδους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Hellenic Train, προβάλουμε το επίκαιρο  και  ενδιαφέρον  ντοκιμαντέρ.

“ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ”

Ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Ενάντια στην  πολιτική που “απελευθέρωσε” τους σιδηροδρόμους, προχώρησε σε κατάτμηση του ΟΣΕ, και τελικά τον ιδιωτικοποίησε

Συνεχιζουμε στις  21:00 Με την Προβολή της ταινίας  «Νavigators»(Ο Πολ, ο Μικ και οι άλλοι)

Tα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης, μέσα από την ιστορία μιας ομάδας εργατών στους βρετανικούς σιδηροδρόμους, σε μια ταινία δοσμένη με χιούμορ και κριτική ματιά.

Αγγλία, 2001 – Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς 

Πρωταγωνιστούν: Τζο ΝτιούτινΤομ ΚρέιγκΣτιβ ΧούισονΤζούλιετ Μπέιτς

Υπόθεση: Ο Πωλ, ο Μικ και οι άλλοι εργάζονται στη συντήρηση των βρετανικών σιδηροδρόμων, στο Νότιο Γιορκσάιρ. Το 1997, όμως, οι σιδηρόδρομοι ιδιωτικοποιούνται και διαμορφώνονται νέες συνθήκες εργασίας. Οι υπάλληλοι είναι αναγκασμένοι είτε να συμβιβαστούν με τους νέους, `απάνθρωπους` όρους εργασίας, ή να αποχωρήσουν με μια πολύ μικρή αποζημίωση, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Οι εργάτες διχάζονται. Από τη μια αυτοί που αντιδρούν, και από την άλλη αυτοί που υπομένουν. Τα πράγματα χειροτερεύουν. Οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται όλο και λιγότερο. Νέοι ανειδίκευτοι εργάτες προσλαμβάνονται με στόχο να αντικαταστήσουν σύντομα τους παλιούς έναντι χαμηλότερων μισθών. Οι συνέπειες της ιδιωτικοποίησης σύντομα διεισδύουν και στις σχέσεις μεταξύ των εργατών. Εκεί που παλαιότερα υπήρχε ένα αίσθημα αλληλεγγύης, τώρα ο καθένας λειτουργεί προσωπικά, με αποτέλεσμα το σωματείο να χάσει ολοκληρωτικά τη δύναμή του.

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2001

British Academy Television Craft Award for New Writer 2002

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.