ΣΥΔΕ : Δεν υποχωρούμε-διεκδικούμε δημόσια κοινωνικά αγαθά

Γράφει η Αγγελική Παπαζάνη, Φιλόλογος

Εντυπωσιακή σε συμμετοχή και παλμό  ήταν για άλλη μια φορά η παρουσία του σωματείου ΣΥΔΕ (Υγειονομικοί υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας) στη μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας που έλαβε χώρα στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 16/3/23 στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ .

Για άλλη μια φορά  οι  υγειονομικοί που επί 16 μήνες αγωνίζονταν διεκδικώντας  την επιστροφή στην εργασία τους από την οποία  είχαν εκδιωχθεί αναίτια και χωρίς κανένα επιστημονικό  έρεισμα έδωσαν δυναμικό παρών , δηλώνοντας με την παρουσία τους  ότι είναι πανταχού παρόντες, έτοιμοι να ενώσουν τη φωνή τους και με άλλα  σωματεία εργαζομένων.

Οι υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας , που βίωσαν  στο πετσί τους την κρατική αναλγησία, και το νεοσυσταθέν σωματείο τους ΣΥΔΕ , παιδί του πολύμηνου αγώνα τους , παλεύουν με σθένος  για το Δίκαιο, το Νόμιμο και το Ηθικό!

Με τη συνεχή παρουσία τους,  τη διαρκή συμμετοχή τους στα κοινωνικά πράγματα και εν γένει τη δράση τους  «θέτουν και ζητήματα πολιτικής ηθικής», καθώς τονίζουν «ότι δεν υπάρχουν κοινωνικά δικαιώματα χωρίς ατομικά» .

Μέσα από διαρκή οργανωμένη συλλογική πάλη και συμμαχίες με συλλογικότητες παλεύουν για την  ανθρώπινη ζωή και αξία που έχουν τόσο κακοποιηθεί  τα τελευταία χρόνια !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΒΑΓΟΝΙ!

Γι’αυτό

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.