Άσκηση σεισίχθων 2023 στη Σάμο

Άσκηση σεισίχθων 2023 στη Σάμο

Σε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Πυροσβεστικής του Νομού Σάμου γνωστοποιεί ότι στα πλαίσια της διατήρησης και ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας της υπηρεσίας καθώς και την αξιολόγηση του επιπέδου συνεργασίας με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς την Παρασκευή 17 Μαρτίου του 2023 και ώρα 12:00 θα διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας πλήρους ανάπτυξης με την κωδική ονομασία Σεισίχθων 2023.

Αντικείμενο της άσκησης είναι η αντιμετώπιση των συνεπειών οι οποίες θα εκδηλωθούν στον δήμο ανατολικής Σάμου, εξαιτίας μια ισχυρής σεισμικής δόνησης στο νησί. Η επέμβαση θα υλοποιηθέι με ρεαλιστικές ενέργειες έρευνας και διάσωσης καθώς και καταστολής πυρκαγιάς σε τακτικό επίπεδο.

Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την αντιμετώπιση εκδηλούμενης πυρκαγιάς σε ξενοδοχειακές μονάδες, την διάσωση εγλωβισμένων ατόμων από σχολικά κτίρια και άλλα.

Η υπηρεσία ζητά την κατανόηση των πολιτών της περιοχής και απευθύνει έκκληση από τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμοδίων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση η οποία πιθανώς να τοποθετηθεί στο οδικό δίκτυο για διευκόλυνσή τους.

Τέλος εφίσταται η προσοχή σε όσους καλύψουν δημοσιογραφικά την εν λόγω δράση να συμμορφωθούν με τον γενικό κανονισμό προστασίας δεδομένων (GDPR) και το λοιπό νομοθετικό πλαίσιο, δεδομένου ότι μέρος αυτής θα διενεργηθεί εντός σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.