Ασκήσεις ετοιμότητας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης παρουσία του διοικητού του ΕΚΑΒ κου Παπαευσταθίου Νικόλαου, προγραμματισμένη άσκηση μερικής εκκένωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγο σεισμικής δόνησης ενώ σχεδόν ταυτόχρονα προκλήθηκε πυρκαγιά πάντα σύμφωνα με το σενάριο σχεδιασμού της άσκησης.

Ασκήσεις ετοιμότητας στο νοσοκομείο Μυτιλήνης

Οι σκοποί της άσκησης ήταν :

-Η εκπαίδευση και η καλή μεταξύ τους συνεργασία του προσωπικού του Νοσοκομείου(Ιατρικό , νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό).

Να εκτιμήσει τις δυνατότητες του νοσοκομείου προκειμένου να λειτουργεί και να συνεχίσει να εκπληρώνει την βασική αποστολή του, της παροχής υπηρεσιών υγείας σε έκτακτες καταστάσεις.

-Να εφαρμόσει στην πράξη τις ενέργειες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών.

-Να ελέγξει τη δυνατότητα ειδοποίησης του προσωπικού μέσα και έξω από το νοσοκομείο με σκοπό τη μείωση του χρόνου απόκρισης του προσωπικού και την εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων.

-Την προσομοίωση σεναρίων διαδικασιών και αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών σε συνθήκες εκκένωσης του νοσοκομείου με σκοπό την βελτίωση ανταπόκρισης του προσωπικού στην αντιμετώπιση τους.

-Της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του νοσοκομείου σε έκτακτες ανάγκες.

-Την αποφυγή επικαλύψεων δράσεων και αυτόνομων ενεργειών και την συνεργασία με άλλους φορείς εκτός νοσοκομείου.

– Να αξιολογήσει τη δράση των υφιστάμενων ενδονοσοκομειακών ομάδων και την εκπαίδευση τους με τον καθορισμό επακριβώς των ενεργειών όλων των εμπλεκομένων.( όπως αυτές ορίζονται στα σχέδια εκτάκτων αναγκών).

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.