Κυριακή και κάθε κυριακή 9

Γράφει η Χαρούλα Κοτσάνη

(εμπνευσμένες από δω και πέρα ως τις εκλογές απ΄ όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου …)

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της…τα οπίσθια λοιπόν ανέκαθεν έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στις αποκαλύψεις όσων ακροβατούν ανεβαίνοντας στα σχοινιά του Τσίρκου!

Οι Χιπατζήδες, ένα είδος ανθρωπόμορφων θηλαστικών, σκαρφαλώνουν καθημερινά στα «δέντρα» τηλεοπτικών εκπομπών εκτινάσσοντας τα γυμνασμένα κορμιά τους και με τις πιρουέτες ή τις κωλοτούμπες που κάνουν επιτυχώς στον αέρα προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο κωμικοτραγικό θέαμα!

Κι όπως πηδούν ή σαρτεύγουν (στην ικαριακή διάλεκτο) από κλαδί σε κλαδί κι από κορμό σε κορμό ξεκαρδίζονται στα γέλια διασκεδάζοντας με κέφι σε όλες τις καταστάσεις.  Δεν τους νοιάζει ως «ζώα» που είναι να  εκτίθενται σε κοινή θέα φανερώνοντας χωρίς ντροπή όλα τα σημεία ακόμα και τα απόκρυφα των κι έτσι ξεγυμνωμένοι προσπαθούν, οι καημένοι, να αρέσουν στο κοινό που αποχαυνωμένο τους παρακολουθεί… σε σημείο σύγχυσης για το ποιος είναι ο διασκεδαστής και ποιος ο «διασκεδαζόμενος»!

Τα έλεγε ο μπάρμπα Δαρβίνος αλλά εμείς στον κόσμο μας…. που να ακούσουμε τέτοια βλασφημία, επ΄ ουδενί να δεχθούμε τέτοια σαχλαμάρα των Α-θέων!

Ότι συγγενεύουμε, λέει,  με γένος πιθήκων…  Θέμου φύλαξε(!) αν είναι δυνατόν ποτέ να πιστέψουμε πως δεν μας έπλασε ο «Παντοδύναμος» κατ΄ εικόνα και ομοίωση Του!

Με τόσο κόπο μας έφτιαχνε επί μέρες  (το λένε και τα βιβλία μας) πάλευε με λάσπες στα χέρια μες στο λιοπύρι την ώρα που έσκιζε ο ήλιος την πέτρα εκεί κάτω στην έρημο…, Ποιοι ρε εμείς; Πιθηκοειδή;                                

Τώρα όμως που όλα γύρω μας αρχίζουν να «φέρνουν» προς  ζούγκλα κάτι πάμε να υποψιαστούμε, βρε μπας και;

… Η θεωρία ισχυρίζεται κι έχουμε κάθε δικαίωμα να την ακούμε ότι: Άνθρωποι, Χιμπατζήδες, Μαϊμούδες και Γορίλες κατάγονται από τον ίδιο, πιθηκοειδή πρόγονο. Με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε όλοι μεταξύ μας ξαδέρφια! βγαλμένα μεν, αλλά «το αίμα νερό δεν γίνεται»! όπως έλεγε κι η γιαγιά μου…

Αυτός ο πρόγονος λοιπόν είχε το γονίδιο RNF213, το οποίο άρχισε να εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα, επηρεάζοντας την ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο. Στους ανθρώπους, αυτό προκάλεσε μια μετάλλαξη που «στένεψε» σημαντικά την καρωτιδική τους αρτηρία, συμβάλλοντας με την αυξημένη ταχύτητα στην αιμάτωση του εγκεφάλου και μας προέκυψε ο προ – προ- προ – Πάππους μας ο «Homo sapiens»!!! ο σκεπτόμενος δηλαδή «Άνθρωπος».

Δεν τα λέω εγώ οι επιστήμονες τα λένε… τώρα αν ακολουθήσουμε την αντίστροφη πορεία βλέποντας αυτές τις «φάτσες» που μας κυβερνούν και με τον τρόπο που κυβερνούν, με τον τρόπο που μας στέλνουν στον «άλλο» κόσμο απλά επιβεβαιώνουν την παραπάνω θεωρία και εξηγούν από μόνοι τους: Πως από… πιθηκοειδή φθάσαμε να λεγόμαστε άνθρωποι!

Οι δε αντιστοιχήσεις και αναλογίες είναι παραπάνω από σκανδαλώδεις. Οι αρσενικοί πίθηκοι του γένους καθαρίζουν ο ένας τον άλλον, για να μην σημαδευτεί όλη η γενιά των με το στίγμα της βρωμιάς, τους βλέπεις να ξεψειρίζονται μεταξύ των και χαίρεσαι την οικογενειακή αλληλεγγύη. Κυνηγούν και μοιράζονται το κέρδος από κάθε «κυνήγι», γευματίζουν μαζί σε τράπεζα κοινή! Κάνουν μαζί περιπολία στα όρια των περιοχών τους από την Κρήτη π.χ. ως τας Σέρρας προσπαθώντας να  σχηματίσουν συμμαχίες με όμορους ιδεολογικούς χώρους για να ανέβουν ψηλότερα στις «βαθμίδες» της ομάδας τους και να διατηρηθούν σε αυτό το επίπεδο όσο περισσότερο μπορούν.

Στην πορεία αυτή η «πισινή» τους όψη δεν κρύβεται και αυτό είναι το πραγματικό τους δράμα… ως «ζώα» όμως που είναι τούτο δεν το αντιλαμβάνονται κι έτσι δεν μπορούν και να το αποφύγουν!

Πονηροί και κουτοί, κουτοπόνηρα σκέπτονται και πορεύονται όπως ο στενός συγγενής τους κύριος Χάρης, ένας απόφοιτος του Χάρβαρντ διδάκτωρ στην οικονομία, πήγε κάποτε στο γειτονικό χωριό και αγόραζε 10 δολάρια την μαϊμού, έτρεχαν οι φτωχοί και κυνηγούσαν τις κακομοίρες τις μαϊμούδες στο δάσος, δεν άργησε ο καιρός που λιγόστευαν οι μαϊμούδες και τότε ο Χάρης (ο απόφοιτος του Χάρβαρντ) ανακοινώνει 30 δολάρια την μία, ξανά για κυνήγι στο δάσος… δεν έμειναν παρά λίγες και τότε ο Χάρης (ο απόφοιτος του Χάρβαρντ) τους ανακοινώνει τα εξής:  “καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι’ αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια την μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω εκτάκτως για την Πόλη θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου”  Την επομένη εμφανίζεται με επισημότητα και σοβαρότητα ο βοηθός όπου με συνωμοτικό ύφος τους λέει:  “Πού να σας λέω τι ανακάλυψα! ο Χάρης γέμισε ένα στάβλο με τις μαϊμούδες. Λοιπόν ακούστε προσεχτικά για να κερδίσετε κι εσείς,  θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια την μία και όταν γυρίσει ο Χάρης του τις πουλάτε εσείς για 50 την μία”  

Ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα η πρόταση! λίγη αριθμητική να ξέρεις: πρόσθεση κι αφαίρεση ώπα! λες «εδώ είμαστε, κάναμε την τύχη μας»! Οι χωρικοί στριμώχτηκαν, ζορίστηκαν, δανείστηκαν από φίλους και δικούς, αρκετοί κι από την κεντρική Τράπεζα, μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες!

Μόνο που… Δεν ξαναείδαν ποτέ ούτε τον βοηθό ούτε τον Κύριο  Χάρη (τον απόφοιτο του Χάρβαρντ)!

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.