Σχολικό συγκρότημα και φοιτητική εστία στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας

Σχολικό συγκρότημα και φοιτητική εστία στο πρώην ΚΥΤ της Μόριας

Στο δήμο Μυτιλήνης και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι οι νέοι ιδιοκτήτες του πρώην ΚΥΤ της Μόριας, μετά και την υπογραφή των συμβολαίων αγοράς και αποκατάστασης, κόστους 550.000 ευρώ, από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας με πόρους του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Την εξέλιξη ανακοίνωσαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελο Κωνσταντίνου και τον Διευθυντή του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιο Κονδύλη.

Στο χώρο του πρώην ΚΥΤ Μόριας έκτασης 55 στρεμμάτων, όπου κατά 80% ανήκει πλέον στο Δήμο Μυτιλήνης και κατά 20% στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θα κατασκευαστούν δύο σχολικές μονάδες, όπου θα στεγάσουν το Μουσικό και το Ειδικό Σχολείο, ενώ στο ίδιο χώρο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει προγραμματίσει να κατασκευάσει φοιτητική εστία.

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης της αποκατάστασης και αξιοποίησης της Μόριας τονίζοντας παράλληλα, ότι «οι άλλες δομές έχουν κλείσει, όπως το ΠΙΚΠΑ θα αξιοποιηθεί για κατασκηνώσεις του Δήμου και τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους. Το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αποκαταστάθηκε και βρισκόμαστε στο στάδιο μελετών όπου θα δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις. Αφήνουμε πλέον πίσω το μεταναστευτικό ζήτημα και απομένει η μετεγκατάσταση του ΚΥΤ στο Μαυροβούνι».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής ν. Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που εκτελούνται, «όπως ο δρόμος Καλλονής Σιγρίου, ο οδικός άξονας Καλλονής-Αγίας Παρασκευής προς Μόλυβο, το φράγμα Τσικνιά, η ψυχιατρική κλινική και ο αγωγός της Λαγκάδας, ενώ σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα για τον βιολογικό της νότιας πόλης. Σύμφωνα με την δέσμευση του Πρωθυπουργού το πρώην ΚΥΤ της Μόριας θα δοθεί στην τοπική κοινωνία, όπου θα κατασκευαστούν σχολικές μονάδες από τον δήμο Μυτιλήνης και φοιτητική εστία από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Ευάγγελος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου “για την απόδοση του ΚΥΤ στους πολίτες” και ο Διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Κονδύλης αναφέρθηκε στην ιστορία του ταμείου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.