Ιωάννα Πρωίου η κυρά του αργαλειού

Σε ηλικία 112 ετών έφυγε από τη ζωή η κυρά του αργαλειού, η Ιωάννα Πρωίου. Έζησε μια γεμάτη ζωή ως μητέρα, γιαγιά, θεία, δασκάλα.

Ιωάννα Πρωίου η κυρά του αργαλειού

Τα τελευταία χρόνια είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις όπου περιέγραφε τη ζωή της, τις δυσκολίες και βέβαια τις πανέμορφες ιστορίες που έβγαζε πάνω στα υφαντά της.

Έχουν γραφτεί πολλά αυτές τις μέρες όχι μόνο στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στα μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας, όπως στο έθνος ή στο ieidiseis. Μέσα στα συλλυπυτήρια μηνύματα έχουμε και αυτό του Γεώργιου Κόχυλα του προέδρου της φιλαρμπνικής των Ραχών, όπου γράφει τα εξής:

Δεν είναι πια κοντά μας  έφυγε από την ζωή χθες. υπερπλήρης ημερών στα 112 χρόνια (Ίσως  και περισσότερα). Πάντα την χαρακτήριζε διαύγεια μνήμης, η δύναμη ψυχής, και η ατέλειωτη θέληση για ζωή και δημιουργία.

Καλό ταξίδι Κυρά Ιωάννα και ας συνεχίσεις να υφαίνεις στην αιωνιότητα.

Τα συλλυπητήρια μου στους οικείους της, Παιδιά εγγόνια δισέγγονα.  Όλοι εμείς οι συγχωριανοί σου και φίλοι θα σε θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό.

Κόχυλας Γιώργος                                                                                                                                             Πρόεδρος Φιλαρμονικής Ραχών

Βίντεο του 2011

Και ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.