Ούτε τα ψηφοδέλτια δε τους αρέσουν

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Ούτε τα ψηφοδέλτια δε τους αρέσουν

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε τα ονόματα που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του. Υπήρχαν και αποχωρήσεις οι οποίες είναι σεβαστές, πρώτον η Ειρήνη Αγαθοπούλου ανακοίνωσε την αποχώρηση της από τα ψηφοδέλτια δηλώνοντας χωρίς να τον κατονομάζει ότι διαφωνεί με την επιλογή να συμπεριληφθεί στις λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό που ήταν υποψήφια (Κιλκίς) ο κ. Παύλος Τονικίδης καθώς, κατά την ίδια, αποτελεί μέρος του τοπικού συστήματος διαπλοκής.

Η δεύτερη αποχώρηση είναι αυτής της Ιωάννας Κοντούλη, μέλος των οικολόγων πράσινων. Και τώρα πάμε στο καλό κομμάτι. Στα ψηφοδέλτια συμπεριλαμβάνεται και ο Παύλος Πολάκης (welcome back Παύλο, επ’ ευκαιρία) και ο Νίκος Παππάς, που έχει καταδικαστεί για ένα πλημμέλημα, αλλά και ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

Και εδώ κάπου έρχεται ο Μητσοτάκης, όπου σε συνέντευξή του λέει τα εξής:

«Δεν είναι δική μου δουλειά να σχολιάζω τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Επιτρέψτε μου να πω μόνο ότι μάλλον γέλιο προκάλεσαν οι κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση» είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπενθύμισε ότι «τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα συμπεριλαμβάνουν τον κ. Παππά, ο οποίος είναι καταδικασμένος αμετάκλητα από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπεριλαμβάνουν τον κ. Πολάκη, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ μέχρι που επέστρεψε, διότι τελικά προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ τον «Πολακισμό» εκφράζει, και δεν θα μπορούσε να λείπει ο κύριος εκφραστής του».

«Τι να σας πω, περισσότερο σε “λούμπεν” ψηφοδέλτια με παραπέμπουν, παρά σε ψηφοδέλτιο κόμματος το οποίο θέλει πραγματικά να διεκδικήσει τον μεσαίο χώρο και να προβάλει το κόμμα αυτό ως μία αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

Μάλιστα, κύριε πρόεδρε θα σας ρωτήσουμε την επόμενη φορά ποιον να βάλουμε και θα μας δώσετε και κατευθύνσεις και ποιος ανήκει τελικά στον μεσαίο χώρο. Κατά τη γνώμη μου βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα, που προφανώς για να κυβερνήσει χρειάζεται και τον μεσαίο χώρο. Όταν όμως έχεις στο κόμμα σου τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και άλλα πολλά καλά παιδιά, σαν τον Πλεύρη, είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τον μεσαίο χώρο. Αλλιώς εαν μεσαίος χώρος ορίζεται ο μπαλτάς, τα νανογιλέκα και οι επιστολές του Ιησού. Το τελευταίο βέβαια το πωλούσε ο Βελόπουλος, αλλά μάλλον προς τα εκεί τείνει το πράγμα.

Διαβάσαμε πολλά, ακούσαμε πολλά, ένα πράγμα είναι σίγουρο πως δεν θα γίνει, το debate μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη. Το γιατί δε θα γίνει, το αφήνω στην φαντασία του καθενός. Κλείνω με αυτό που είπε η σεβαστή εκπρόσωπος του κόμματός μας,

….Καταλαβαίνουμε τον πανικό του αλλά θα του προτείναμε να ασχοληθεί με τα ψηφοδέλτια του κόμματός του, που περιλαμβάνουν τον κ. Καραμανλή των Τεμπών, τον κ. Παπαθανάση των σβησμένων χρεών, τον κ. Καππάτο των πλειστηριασμών, τον κ. Χειμάρα των απευθείας αναθέσεων, τον κ. Αβραμόπουλο των αδιευκρίνιστων και άλλους σε μία λίστα που δεν έχει τελειωμό.

Οι εκλογές αυτές θα έχουν πολύ ζουμί και εντέλει πολύ πλάκα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Αυτά για σήμερα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.