Πιθανή η ενίσχυση της Ουκρανίας με μαχητικά δήλωσε ο υπ. Άμυνας της Δανίας

Μια απόφαση της Δύσης για το ενδεχόμενο να δοθούν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία είναι πιθανό να ληφθεί «πριν το καλοκαίρι», εκτίμησε σήμερα ο Δανός υπουργός Άμυνας Τρολς Λουντ Πούλσεν, μετά την παράδοση στο Κίεβο Mig-19 από την Πολωνία και τη Σλοβακία.

Πιθανή η ενίσχυση της Ουκρανίας με μαχητικά δήλωσε ο υπ. Άμυνας της Δανίας

Οι συζητήσεις παίρνουν χρόνο διότι οι χώρες πρέπει να συμφωνήσουν όλες, αλλά είναι εφικτό να ληφθεί μια απόφαση «βραχυπρόθεσμα», εκτίμησε ο Δανός υπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουκρανία.

«Η Δανία δεν θα το κάνει μόνη της», υπογράμμισε. «Πρέπει να το κάνουμε με αρκετές χώρες και πρέπει επίσης να υπάρξει διάλογος με τους Αμερικανούς για το θέμα», εξήγησε.

«Όμως εκτιμώ ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια απόφαση βραχυπρόθεσμα», εξήγησε ο υπηρεσιακός υπουργός, ο οποίος αντικαθιστά τον Δανό υπουργό Άμυνας που απέχει από τα καθήκοντά του λόγω ασθένειας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η απόφαση να ληφθεί πριν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η Σλοβακία και η Πολωνία άρχισαν να παραδίδουν στα τέλη Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, αντίστοιχα, μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής Mig-29.

Η Βαρσοβία έχει δηλώσει έτοιμη να προσφέρει στο Κίεβο όλα αυτού του είδους τα αεροσκάφη που διαθέτει, περίπου 30.

Όμως κανένα σύγχρονο δυτικό αεροσκάφος, όπως αυτά που ζητεί η Ουκρανία, δεν της έχει παραδοθεί ακόμη, αν και αρκετές χώρες έχουν φανεί ανοικτές στο ενδεχόμενο.

Η Δανία διαθέτει στόλο 43 F-16, εκ των οποίων 30 είναι ενεργά, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία να αντικαταστήσει αυτά τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη με 27 επίσης αμερικανικά F-35.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.