Κλείνει την Μ. Πέμπτη η εφαρμογή για δηλώσεις Ε9, έως την έκδοση του ΕΝΦΙΑ 2023

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε9 θα κλείσει την Μ. Τετάρτη το βράδυ, προκειμένου να αρχίσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και να σταλούν έως το τέλος Απριλίου τα εκκαθαριστικά σε 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κλείνει την Μ. Πέμπτη η εφαρμογή για δηλώσεις Ε9, έως την έκδοση του ΕΝΦΙΑ 2023

Μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα θα είναι ανοιχτή η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι ανοικτή έτσι για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων στο Ε9 από τους φορολογούμενους που θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές της ακίνητης περουσιακής τους κατάσταση.

Η πλατφόρμα θα κλείσει προκειμένου να γίνει η εκκαθάριση του νέου ΕΝΦΙΑ, του οποίου τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα φτάσουν στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων προς τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Αναμένεται να ανοίξει και πάλι μέσα στον Μάιο για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους που θα διαπιστώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους τα οποία θα έχουν «φουσκώσει» τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ.

Οι διορθώσεις, προσθήκες, διαγραφές στο Ε9 μπορούν να γίνουν εμπρόθεσμα μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2023 και η εξόφληση του φόρου μπορεί να γίνει σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις όχι μικρότερες των 10 ευρώ μέχρι και την 29η Φεβρουαρίου 2024. Δηλαδή ακόμη και μετά την έκδοση του λογαριασμού του νέου ΕΝΦΙΑ μπορούν να γίνουν αλλαγές στην περιουσιακή εικόνα των φορολογούμενων οι οποίες ενδεχομένως θα «ξεφουσκώσουν» το εκκαθαριστικό.

Η ΑΔΑΕΕ ενημέρωσε πως η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) 2024, δεν θα είναι διαθέσιμη την Πέμπτη 13 Απριλίου, μεταξύ 11:00 και 15:00.

Όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες του Περιουσιολογίου (όπως το Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, οι υποβολές δηλώσεων Ε9 ετών 2010- 2022), θα είναι διαθέσιμες κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών.

Σημειώνεται πως στο Ε9 έχουν προστεθεί νέοι κωδικοί που δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να αποτυπώσουν με ακρίβεια την περιουσιακή τους εικόνα.

Left

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.