Μπουρνούς: Να στελεχωθεί άμεσα το Ειρηνοδικείο Λήμνου

Αναφορά προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, κατέθεσε την Παρασκευή 7 Απριλίου ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για την αδικαιολόγητη απουσία πρόβλεψης στελέχωσης του – ήδη υποστελεχωμένου – Ειρηνοδικείου Λήμνου, στην πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη 311 δικαστικών υπαλλήλων.

Μπουρνούς: Να στελεχωθεί άμεσα το Ειρηνοδικείο Λήμνου

Ο Γ. Μπουρνούς παρεμβαίνει εκ νέου κοινοβουλευτικά για την έλλειψη προσωπικού στις δικαστικές υπηρεσίες του Νομού Λέσβου, με αφορμή  την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, κατά την οποία επισημαίνεται ότι στην υπ’ αριθμ. 5282 (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΣΕΠ 7/09.03.2023) προκήρυξη προβλέπονται συνολικά εξήντα τέσσερις (64) θέσεις για σαράντα τρία (43) Ειρηνοδικεία, αλλά καμία για το Ειρηνοδικείο της Λήμνου.

Στο Ειρηνοδικείο Λήμνου, υπογραμμίζει ο Βουλευτής Π.Ε. Λέσβου, υπηρετεί μόνο μια γραμματέας – παρά την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης επί τριετία – που διεκπεραιώνει ανεπίτρεπτα υπερβολικό φόρτο εργασίας, ενώ η τρέχουσα προβληματική κατάσταση και οι διαμορφωθείσες επαχθείς συνθήκες εργασίας για την υπάλληλο, συνεχίζει ο Βουλευτής, συντελούν στην αντικειμενική αδυναμία να λάβει ακόμη και τη νόμιμη άδειά της, καθώς δεν υπάρχει κανείς, για να την αναπληρώσει.

Ο Γιάννης Μπουρνούς καλεί τον κ. Τσιάρα να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αρθεί αυτή η αδικία και να προβλεφθούν σχετικές θέσεις στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Λήμνου.

Δείτε την ερώτηση του βουλευτή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock