Συνάντηση Τσίπρα-Σόλτς

Την ανάγκη συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων τόνισαν κατά τη συνάντηση του στο Βερολίνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Συνάντηση Τσίπρα-Σόλτς

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σχέδιο του κόμματος του για τη μείωση των ανισοτήτων και την επαναφορά του κράτους δικαίου στην Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκαν επίσης οι οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις. O αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο όμως και για την εξωτερική πολιτική. Υπογράμμισε μάλιστα την ανάγκη να υπάρξει μια νέα ευρωτουρκική ατζέντα που θα περιλαμβάνει και την ελληνοτουρκική θετική ατζέντα με σαφείς κόκκινες γραμμές για την επίλυση των διαφορών των δύο χωρών στη Χάγη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Είχα την ευκαιρία να κουβεντιάσω σήμερα με τον Καγκελάριο Σολτς για τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το σχέδιο μου για μια προοδευτική κυβέρνηση στην Ελλάδα που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της ανάταξης της οικονομίας και της στήριξης της κοινωνίας. Που θα επαναφέρει στην Ελλάδα τους κανόνες του κράτους δικαίου και θα αφήσει πίσω τις πελατειακές πρακτικές της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας.

Ένα σχέδιο που στόχο έχει τη μείωση των ανισοτήτων, ένα σχέδιο που στόχο έχει την στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, στοχευμένες ξένες επενδύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και την ανακατανομή των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να συμπεριληφθούν και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς βέβαια και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και ιδιαίτερα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να του παρουσιάσω τις θέσεις μας για την εξωτερική πολιτική. Την ανάγκη να ξαναγίνει η Ελλάδα πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Και βεβαίως να προχωρήσουμε σε μια νέα ευρωτουρκική ατζέντα, η οποία θα περιλαμβάνει και την ελληνοτουρκική θετική ατζέντα με σαφείς, όμως, κόκκινες γραμμές και την προοπτική της επίλυσης των διαφορών μας στην Χάγη.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να κουβεντιάσουμε και για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τονίσαμε την ανάγκη της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων και σε κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, ιδιαίτερα δε σε μια περίοδο όπου η δεξιά συνεργάζεται με την ακροδεξιά σε μια σειρά από χώρες και αυτό αποτελεί μια μεγάλη απειλή για την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι οι προοδευτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν διέξοδο και οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας στην Ελλάδα είναι μια τέτοια μάχη, ανάμεσα στην πρόοδο και την συντήρηση. Και η αλλαγή που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι μια σημαντική εξέλιξη για όλη την Ευρώπη».

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.