Με 850 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Λασκαρίδη στη Βενετία

Με 850 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε στη Βενετία πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Με 850 κιλά κοκαΐνη εντοπίστηκε πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Λασκαρίδη στη Βενετία

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του TradeWindsnews.com οι Ιταλικές αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ στο πλοίο Atlas το οποίο φέρεται να ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping.

Πρόκειται τη ναυτιλιακή εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη, μέλος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Ο Λασκαρίδης είχε επίσης προκαλέσει σάλο με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας του οργανισμού EIC (European Investigative Collaboration) με τίτλο «Black Trail», όπου είχε αναφερθεί με απαξιωτικό τρόπο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το TradeWindsnews.com, που δημοσιεύει εικόνα από ελικόπτερο, πρόκειται για ποσότητα 850 κιλών σε 570 συσκευασίες που εντοπίστηκαν στο πλοίο Atlas της εταιρείας Laskaridis Shipping, με σημαία Λιβερίας. Μάλιστα, τα πακέτα αυτά βρίσκονταν μέσα σε αγωγούς εξαερισμού.

Κανένας από τους ναυτικούς δεν συνελήφθη και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ξεκίνησε από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου και μετέβη στη Βενετία στις 17 Απριλίου όπου παρέμεινε αγκυροβολημένο το πρωί της Παρασκευής. Το πλοίο υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους χθες, Πέμπτη, ενώ είχαν ξεκινήσει την Τρίτη.

Το Documento επικοινώνησε με την Laskaridis Shipping προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για όσα αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση.

Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει πως τα εμπορικά πλοία είναι πιο πιθανός «στόχος» λαθρεμπορίου ναρκωτικών, όμως και άλλα πλοία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από τα καρτέλ εν αγνοία πλοιοκτητών και ναυτικών.

Μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα, η Europol ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 200 τόνοι κοκαΐνης έχουν μεταφερθεί μέσω των δύο πιο πολυσύχναστων λιμανιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από εγκληματικές συμμορίες, που «εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες».

Έκθεση αποκαλύπτει ότι συγκεκριμένη τακτική ολοένα και αυξάνεται από το 2018 όταν το λιμάνι του Ρότερνταμ ανακάλυψε ότι τα εμπορευματοκιβώτια έλειπαν, βρέθηκαν σε λάθος μέρη ή είχαν πεταχτεί.

Τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ άλλα πρόσωπα για να δώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά.

Η συγκεκριμένη πρακτική είναι γνωστή ως «PIN code fraud», καταλήγει το δημοσίευμα.

Και τα πακέτα που… επέπλεαν στη Σικελία

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, Il Fatto Quotidiano, οι ερευνητές της οικονομικής αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ανακάλυψη των 850 κιλών κοκαΐνης την Πέμπτη να συνδέεται με αυτό που συνέβη στα ανοιχτά της Σικελίας την περασμένη Δευτέρα.

Τότε, η οικονομική αστυνομία ανέκτησε από τη θάλασσα 2 τόνους κοκαΐνης, που επέπλεαν στα ανοιχτά της Κατάνιας. Τα “πακέτα” είχαν συσκευαστεί με τέτοιο τρόπο που να μην παίρνουν νερό, ενώ ήταν δεμένα με σημαδούρες για να είναι ευδιάκριτα από μακριά. Η αξία των ευρημάτων εκτιμάται από την οικονομική αστυνομία στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως για να θυμηθούμε για ποιον ακριβώς μιλάμε, δείτε το παρακάτω βίντεο

Πληροφορίες από το Documento

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.