Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή Happy Day

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκπομπή του Alpha Happy Day με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος θέλει αλλαγή αλλά θέλει και σιγουριά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας.

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή Happy Day

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνησή του είχε την υποχρέωση να μαζέψει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να μείνει όρθια η χώρα και να βγει από τα μνημόνια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκη είχε 60 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνει παροχές.

«Εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τη δυνατότητα να κάνει παροχές 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υπήρχαν νοσοκομεία, σχολεία, θα υπήρχε ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κάτι που δεν είχαν πετύχει προηγούμενα τρεις κυβερνήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει η χώρα τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κάνει παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ, η πραγματική φορολόγηση των παρόχων ενέργειας αλλά και σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά για τους κερδοσκόπους.

Όσον αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων με το πρώτο κόμμα να βάζει τους όρους. «Το πρώτο κόμμα θα βάλει του όρους της προγραμματικής σύγκλισης για μια ισχυρή, με απήχηση και μακράς πορείας κυβέρνηση συνεργασίας», επισημαίοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε από καρδιάς «Να μην λέμε ψέματα, ο φόβος ήταν κυρίαρχο συναίσθημα όχι για μένα αλλά για όλο τον ελληνικό λαό. Είχα ηθική υποχρέωση να φτάσω μέχρι τέλος και να δώσω μια άλλη προοπτική στους πολίτες. Μου έδωσε μεγάλη δύναμη η στήριξη και η αγάπη του κόσμου, η πίστη στο δίκαιο των επιχειρημάτων της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαορυφάκη ο οποίος κάνει λόγο για επιστροφή στη δραχμή και κλείσιμο των τραπεζών, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν γνωρίζει το πρόγραμμα και τι έχει πει ο Γ. Βαρουφάκης, όμως, αυτή τη στιγμή απειλούνται με χρεοκωπία τα νοικοκυριά και όχι οι τράπεζες. Παράλληλα πρόσθεσε «πιστεύετε ότι θα είχα συνάντηση με τον καγκελάριο Σολτς και συζήτηση για την ανάγκη συμμαχικών προοδευτικών κυβερνήσεων εάν θεωρούσε ότι θα υιοθετούσαμε τέτοιες προτάσεις;».

Όσον αφορά στην υπόθεση Γεωργούλη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επεσήμανε ότι «ήταν ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός αντιδράσαμε ακαριαία, άμεσα, σκληρά και σωστά μόλις το μάθαμε» και συνέχισε «Δεν μπορεί να κρατάμε ίσες αποστάσεις και να λέμε ναι μεν αλλά. Είμαστε με το θύμα και όχι με τον θύτη. Ενημερωθήκαμε όταν έγινε η καταγγελία. Δεν μπορεί να θεωρεί κανείς ότι δεν το ήξερε η οικογένεια της καταγγέλλουσας, δεν το ήξερε το κόμμα της και το ξέραμε εμείς».

Αυστηρή απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σε όσους αφήνουν αιχμές για τα θύματα και για το χρόνο δημοσιοποίησης μιας καταγγελίας για σεξουαλική κακοποίηση. «Σε όσους ρωτούν ένα θύμα γιατί τώρα, η απάντηση είναι γιατί έτσι». Πρέπει να σπάσει αυτή η αντίληψη, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολόκληρη η συνέντευξη πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock