Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος με πρόεδρΟ τον Νίκο Νικολόπουλο θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές του 2023.

Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ο Νικος Νικολόπουλος το ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στο Peloponnisos FM ότι δεν πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος με το κόμμα ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου, του μέχρι πρότινος προέδρου του κόμματος Έλληνες, κόμμα που ίδρυσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, που βρίσκεται στις φυλακές για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το ΧΡΙ.Κ.Ε. θα κατέβει με πλήρες ψηφοδέλτιο σε όλη την Ελλάδα όπως τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος. Η κατάθεση των συνδυασμών του θα γίνει σήμερα στον άρειο πάγο. Ο κ. Νικολόπουλος διευκρίνισε ότι είχε μπει σε προκαταρκτική συζήτηση με τον κ. Κανελλόπουλο για κοινή κάθοδο του με το ΕΑΝ, σε χρόνο που ο κ. Κανελλόπουλος είχε παραιτηθεί από το κόμμα των «Ελλήνων» και εξέταζε το ενδεχόμενο συνεργασίας του δικού του κόμματος ΕΑΝ με άλλα συγγενή κόμματα. Επίσης εξείρε τον πρόεδρο του ΕΑΝ λέγοντας τα εξής:

«Ήταν ευτύχημα που διαπίστωσα την εντιμότητα του ανδρός και ευχαριστώ πολύ τον κ. Κανελλόπουλο για την έως σήμερα συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων, με συγκλίνουσες, αλλά και αποκλίνουσες εκτιμήσεις», για να διευκρινίσει ότι «τελικά, η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του  Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ήταν άλλη και μάλιστα ομόφωνη.

Θα κατέβουμε αυτόνομοι με ψηφοδέλτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκφράζοντας την αντισυστημική ψήφο και τη διαμαρτυρία των κεντροδεξιών ψηφοφόρων για την πολιτική σήψη που σοβεί στην Ελλάδα».

Απαντώντας πάντως σε ερώτημα για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, σημείωσε ότι «πρόκειται ασφαλώς για μία αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική μεθόδευση. Είναι αδιανόητο και πρωτόγνωρο για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο, μια Κυβέρνηση να αποκλείει κόμματα και να απαγορεύεται σε πολίτες να ψηφίζουν αυτό που επιλέγουν. Εν προκειμένω, εάν πράγματι αποκλειστούν οι «Έλληνες» ή και το «ΕΑΝ», τότε η Κυβέρνηση και όσα κόμματα συνεργάστηκαν μαζί της για το σκοπό αυτό, θα γίνουν δολοφόνοι της Δημοκρατίας και όχι υπερασπιστές της».

Ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. επίσης συμπλήρωσε ότι «Είναι ανήθικο, για την καρέκλα τους, για την κονόμα τους, για τη διατήρηση του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, να απεργάζονται τέτοιες αντιδημοκρατικές μεθόδους. Με μία λέξη, είναι ανήθικο να αποκλείουν χιλιάδες πολιτών να εκφραστούν ελεύθερα, πάνω στην απέλπιδα προσπάθειά τους να διασώσουν την αυτοδυναμία τους, που όπως φαίνεται δυστυχώς γι αυτούς, δεν εξασφαλίζεται με κανένα εκλογικό σενάριο».

Ποιο είναι το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) είναι ένα χριστιανοδημοκρατικό και ευρωσκεπτικιστικό ελληνικό πολιτικό κόμμα, που ιδρύθηκε το 2013 από τον πρώην βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο. Το κόμμα στηρίζεται στις ιδρυτικές αρχές της Νέας Δημοκρατίας, όπως τις διατύπωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1979. Το κόμμα δεν έχει εκπροσώπηση στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις εκλογές του 2015. Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπου απεχώρησε στις 19 Νοεμβρίου 2015, λόγω διαφοροποίησης του από την κομματική γραμμή. Αυτόνομα το ΧΡΙ.Κ.Ε. δεν έχει κατέβει ποτέ μέχρι τώρα, αφού το 2019 συνεργάστηκε με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, που όμως δεν εισήλθε στο κοινοβούλιο. Ο Νίκος Νικολόπουλος διάλεξε στις Ευρωεκλογές του 2019 να μην κατεβάσει το κόμμα, ωστόσο κατέβηκε υποψήφιος για δήμαρχος στην Πάτρα.

Γενικά πάντως το κόμμα αυτό έχει κάνει αρκετές συνεργασίες, αφού το 2014 συμμετείχε στην ένωση για την Πατρίδα και τον λαό, που είχε ιδρυθεί από τον Βύρων Πολύδωρα. Το 2015 κατέβηκε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το 2019 με την Ένωση κεντρώων και το 2021 με την ίδρυση των Ελεύθερων ανθρώπων από τον Γιώργο Τράγκα μπήκε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος, που όμως απεχώρησε λίγους μήνες αργότερα. Τον Μάρτιο του 2022 ο Νικολόπουλος προσχώρησε στην συνεργασία Γαλάζιοι, όπου συμμετείχαν διάφορα μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Η συμμαχία Γαλάζιοι αυτή την περίδο φαίνεται ανενεργή, οπότε ο Νίκος Νικολόπουλος κατεβαίνει αυτόνομα.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO