Συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ στο Mega

Συνέντευξη στο «Mega» παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας το βράδυ της Δευτέρας 1η Μάη, στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» και στη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Συνέντευξη του ΓΓ του ΚΚΕ στο Mega

Ενόψει της εκλογικής μάχης κατήγγειλε την υποκρισία που περισσεύει στα αστικά πολιτικά κόμματα που επιδίδονται σε κοκορομαχίες ενώ έχουν σύμπλευση στα στρατηγικά ζητήματα. 

Υπογράμμισε τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ που συμφωνεί – όπως και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα – με το Ταμείο Ανάκαμψης που αποτελεί νέο υπερμνημόνιο με αντιλαϊκά προαπαιτούμενα, ενώ έχουν υιοθετήσει την πολιτική των funds για να σωθούν οι τράπεζες.

Σημείωσε πως το ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ενώ τόνισε πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων που έχουν κοινή στρατηγική, όπως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε ψήφισαν από κοινού μία σειρά νομοσχέδια και το τρίτο μνημόνιο.

Εάν το ΚΚΕ συμμετείχε σε μία κυβέρνηση θα ήταν πραγματική προδοσία των θέσεών του, γιατί όποια κυβέρνηση κι αν βγει, με όποια σύνθεση κι αν έχει, θα είναι εξίσου αντιλαϊκή και χειρότερη από την προηγούμενη, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δ.Κουτσουμπας αναφέρθηκε στους μισθούς και τις ΣΣΕ που έχουν καταργηθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τη φοροεπιδρομή, την ακρίβεια και τα ψίχουλα που δίνουν οι αστικές κυβερνήσεις στους μισθούς των εργαζομένων γιατί η πολιτική τους είναι να υπηρετεί μεγάλα συμφέροντα, εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο το εφοπλιστικό, το τραπεζικό, το εμπορικό.

Ανέπτυξε τη θέση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κατήγγειλε την πολιτική που μετατρέπει σε εμπόρευμα την Υγεία, την Παιδεία, την Ενέργεια, με βάση το κέρδος του επιχειρηματία.

Για τα Ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να μας ξεγελάει μια πτώση των τόνων που παρατηρείται σε προεκλογική περίοδο και στην Ελλάδα και στην Τουρκία, υπογράμμισε ότι παραμένει η τούρκικη επιθετική εξωτερική πολιτική, δηλαδή, η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και κυριαρχίας. Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, η ελληνική κυβέρνηση, με την ανοχή της, αφήνει τους συμμάχους της, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ να κάνουν τέτοιες συζητήσεις με την τούρκικη ηγεσία για να υπάρξει υποχώρηση σ’ αυτά και να πάνε όλα πακέτο.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, επισήμανε ότι είναι ιμπεριαλιστικός, ανάμεσα σε Ρωσία και ΝΑΤΟ ενώ είχε ξεκινήσει με παρεμβάσεις και άλλων δυνάμεων του ευρωατλαντικού άξονα, με παρεμβάσεις και στα εσωτερικά της Ουκρανίας.

Αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ που οδηγεί σε εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων με τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας και τις συμβάσεις του Δουβλίνου καθώς και στην ανάγκη μείωσης των ορίων συνταξιοδότησης.

902

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.