Nτιμπεϊτομαχία και άλλα

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Nτιμπειτομαχία και άλλα

Την ώρα που ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες για το αποστεωμένο debate των 6 κομμάτων και των 6 δημοσιογράφων και του συντονιστή της ΕΡΤ, ήρθε η πρόταση του Mega να γίνει ένα debate Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία. Η Νέα Δημοκρατία χωρίς δεύτερη σκέψη είπε ΟΧΙ, έχουμε λέει το ένα, που το χαρακτήρισα αποστεωμένο γιατί ουσιαστικά οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του, δηλαδή οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν, το χαρακτήρισαν έτσι.

Οι πρωταγωνιστές που προέρχονται από τα 6 κανάλια και προφανώς ο καθένας έχει μια άλλη ιδεολογική προσέγγιση, άλλοι τείνουν στα αριστερά και άλλοι στα δεξιά, κατάλαβαν ότι το τηλεοπτικό προϊόν που θα παραχθεί στις 10 Μαΐου εαν δεν έχει έστω και το δικαίωμα ο ένας αρχηγός να ρωτήσει τον άλλο μια ερώτηση ή να γίνει ο διάλογος, ουσιαστικά θα έχουμε ένα τηλεοπτικό προϊόν που θα είναι βαρετό. Ζούμε σε μια εποχή που η πολιτική έχει απαξιωθεί και υπάρχει αυτή η διευρυμένη άποψη ότι εντέλει όλοι ίδιοι είναι. Αν και δεν είναι έτσι και μπορούμε να το αποδείξουμε, με τη στάση της ΝΔ ειδικά ενισχύεται αυτό το αφήγημα, που όμως δεν έχει βάση.

Δεν είναι όλοι ίδιοι, από την στιγμή που βρίσκονται σε διαφορετικά κόμματα, από την στιγμή που ο προγραμματικός τους λόγος είναι διαφορετικός, έχουν μεγάλες διαφορές στις θέσεις τους και στην ιδεολογία του, δεν είναι όλοι ίδιοι γιατί δεν έχουν χάψει όλοι τα ίδια χρήματα από την διακυβέρνησή τους. Η σημερινή κυβέρνηση έχει πρωταγωνιστές που κατηγορούνται για υπεξαίρεση χρημάτων και για μια σειρά αδικημάτων. Σε πολλές περιπτώσεις η Ελληνική δικαιοσύνη τους έβαλε έστω και ένα μικρό πρόστιμο, σε άλλες το συγκάλυψε. Ναι μιλάμε για την υπόθεση των εξοπλιστικών, της Novartis, παλαιότερα το Βατοπέδι και το ΚΕΕΛΠΝΟ, και άλλα πολλά σκάνδαλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεδειγμένα δεν έχει φάει ούτε ευρώ, αν το είχαν βρει αυτό το ευρώ που έφαγε, θα τον είχαν κρεμάσει στα μανταλάκια.

Μιλάνε για υποθέσεις Παππά και Παπαγγελόπουλου, μα και στις δυο περιπτώσεις δεν υπάρχει οικονομικό έγκλημα. Ο Παππάς ειδικά τιμωρήθηκε γιατί έβαλε τα κανάλια να πληρώσουν για τις συχνότητες που κατέχουν. Είναι αστεία αυτά μπροστά στα άλλα, που αφήσαν τα υπέρογκα χρέη σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν είναι ίδιοι όλοι λοιπόν. Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 έχουν ελάχιστα ως μηδαμινά χρέη, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρωστάνε μαζί πάνω από 600 εκατομμύρια. Η δικαιοσύνη είναι θεατής μπροστά σε δύο κόμματα που καταλήστευσαν τον λαό.

Το ΚΚΕ έχει μια τρανή ιστορία, εκπροσωπεί έναν άλλο κόσμο που σε αυτόν είμαι αντιθετος σε πολλά, αλλά πως το κόμμα αυτό είναι καθαρό δεν αμφισβητείται. Δεν έχει στις τάξεις του ούτε Γεωργιάδηδες, ούτε παιδοβιαστές, ούτε κλέφτες. Μπορεί ο καθένας μας να διαφωνήσει όσο θέλει, αλλά δε μπορεί να κατηγορήσει ως προς αυτό. Ναι έχει μια μεγάλη περιουσία που προέρχεται από τα χρήματα του παλαιού ανατολικού μπλοκ, αλλά ας έρθουν τα απομεινάρια του Σοβιετικού καθεστώτος να τα ζητήσουν.

Το ΜΕΡΑ25 έχει έναν αρχηγό με τρελές εμμονές, παράγει Δήμητρες και Σοϊμπλε-αντιμνημόνια. Θυμάστε που έλεγε ο Σόϊμπλε πάρτε 50 δις και δρόμο από την ΕΕ. Αυτό αναπαράγει ο Βαρουφάκης, διαφωνώ πλήρως μαζί του, αλλά δε μπορώ να του προσάψω κάποιο έγκλημα, πέρα του ότι προκάλεσε ανακατωσούρα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια σωρεία λαθών τα χρόνια που κυβέρνησε. Λάθη που του κόστισαν την αντιπολίτευση και κρίθηκαν από τον λαό. Έκανε λάθη αλλά χρήματα δεν έφαγε και δεν αποδέχτηκε τα αλώνια της αστικής νομενκλατούρας. Το πληρώνει ακόμα, γιατί επειδή μπορεί να κυβερνήσει, είναι κίνδυνος-θάνατος για τους δεξιούς. Φοβούνται πως θα χάσουν τα σκήπτρα τους ή καλύτερα τη μάσα, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Έχουν φάει και τα πόμολα την 4ετία που κυβέρνησαν και επειδή φοβούνται ότι σε έναν διάλογο Μητσοτάκη-Τσίπρα δεν θα μπορεί να απαντήσει για τα πόμολα ο Μητσοτάκης, τον αποφεύγουν σαν τον διάβολο με το Λιβάνι.

Το 6απλό Debate βολεύει, αλλά κατανοώντας τι θα συμβεί, και πόσο στημμένο θα είναι από την ΝΔ, χωρίς την ευθύνη των δημοσιογράφων, και το λέω αυτό γιατί οι δημοσιογράφοι το είπαν έμμεσα έστω, τότε απλά ο λαός πρέπει να κατανοήσει ειδικά για την σημερινή ΝΔ ότι είναι κόμμα που μας γυρνάει δεκαετίες πίσω. Όσο για το ΠΑΣΟΚ, για να μην μείνει παραπονεμένο, ναι έχει κάνει σωρεία λαθών την εποχή που κυβέρνησε, κάτι που το πλήρωσε ακριβά, ναι έχει υπέρογκα χρέη, αλλά έχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο τουλάχιστον για την παρούσα στιγμή, έχει κλείσει θα λέγαμε ερμητικά την πόρτα στην δεξιά, και αυτό σημαίνει πολλά.

Αν με ρωτάτε προσωπικά πάντως για την απλή αναλογική, είναι από τα λίγα σημεία που συμφωνώ με τη δεξιά, η τουλάχιστον τείνω προς τις απόψεις τους. Η απλή αναλογική είναι το δικαιότερο σύστημα για την εκλογή διακυβέρνησης, αλλά από την στιγμή που τα κόμματα βάζουν τείχη στις συνεργασίες, τότε απλά είναι ένα βαρίδι. Παρακολουθώ την ρητορική του ΚΚΕ πάνω στο θέμα και τρελαίνομε. Το ΚΚΕ ψήφισε απλή αναλογική, διαφώνησε με το όριο του 3%, άρα αυτό σήμαινε πως θα βλέπαμε κόμματα σαν το ΚΚΕ (μ-λ) και το Μ-Λ ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπές δυνάμεις στην βουλή, που για μένα δεν είναι απόλυτα κακό, και διαφωνεί και με την συνεργασία, έστω και με τη δεξιά που λέει ο λόγος.

Το ΚΚΕ έχει μακρά και σεβαστή ιστορία, αλλά στην παρούσα φάση βρίσκεται σε παροξυσμό, ζητάει εκείνο το άλλο σύστημα, το οποίο μπορεί να έρθει μετά από 10 ζωές, και για να το κάνει αυτό προσπαθεί να αποδομήσει το σύστημα προκαλώντας την κατάρρευσή του για να έρθει μετά με μια επανάσταση να φέρει τον Κομμουνισμό. Ωραία ιδέα ο Κομμουνισμός αλλά ο καθένας από εμάς κάθεται μοιραία για λίγα χρόνια σε αυτόν τον πλανήτη, οπότε θέλει τις αλλαγές τώρα, όχι στην μεταθανάτια ζωή. Το ΚΚΕ θα το πληρώσει αυτό και ελπίζω τότε να γειωθεί στην πραγματικότητα.

Για το ΜΕΡΑ25 και την απλή αναλογική η συζήτηση είναι κάτι που πρέπει να περάσει μέσα από ψυχιατρική κλινική. Οι παραπονεμένοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του 2015, που συσπειρώθηκαν εκεί, ναι μεν απελευθερώσαν τον ΣΥΡΙΖΑ από βαρίδια και τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για αυτό, αλλά οι εμμονές σου Γιαννάκη μπορεί να σε οδηγήσουν σύντομα, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ουδέν λόγος υπάρχει για συνεργασία με τον κύριο Βαρουφάκη, ας μείνουν στα παραπονά τους.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε μετά την 21η Μαΐου. Εαν θα βγει πρώτος ή δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ θα το δούμε, πάντως είναι σίγουρο πως οι δημοσκοπήσεις τους θα διαψευστούν σε πολλά σημεία, θα μιλήσω μετά το αποτέλεσμα και για τις δημοσκοπήσεις. Προς το παρόν απολαύστε το τηλεοπτικό θέαμα που προσφέρουν και μετά τις εκλογές έχουμε να πούμε πολλά.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading