Ο Γιάννης Μπουρνούς σε εκδηλώσεις συλλόγων ΑμεΑ στη Λέσβο

Σε εκδηλώσεις συλλόγων ατόμων με αναπηρίες παρεβρέθηκε χθες ο υποψήφιος Βουλευτής Νομού Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς.

Ο Γιάννης Μπουρνούς σε εκδηλώσεις συλλόγων ΑμεΑ στη Λέσβο

Συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής συμμετείχε στην κοινή ημερίδα του Συλλόγου Πασχόντων και Φίλων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Μυτιλήνης «ΕΛΠΙΖΩ» και του Λεσβιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «ΗΩΣ» με τίτλο «Όταν η Επιστήμη και η Αυτοφροντίδα Συναντιώνται».

Ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας συμμετείχε στο γεύμα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αντιμετώπισης Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Λέσβου, του οποίου ο Γιάννης Μπουρνούς είναι μέλος, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (8 Μαΐου).

Πολλές ήταν οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του Γιάννη Μπουρνού κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας, για να αντιμετωπιστούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις σχετικές δομές φροντίδας του Νομού Λέσβου, τις παροχές υγείας και τις προσβάσεις των χρονίως πασχόντων και των ατόμων με αναπηρίες στην εργασία και στην κοινωνική ζωή.

Ο αγώνας ενάντια στον στιγματισμό και την υποτιμητική αντιμετώπιση των πολιτών με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, ο αγώνας για μια ζωή με αξιοπρέπεια και πρόσβαση στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική ζωή, είναι αδιάλειπτος και επίμονος, δήλωσε ο Γιάννης Μπουρνούς. Πόσο μάλλον, όταν συχνά οι πολίτες με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις αντιμετωπίζονται εχθρικά έως και ρατσιστικά και από το ίδιο το κράτος, που τους βάζει πολλαπλά εμπόδια προσβασιμότητας στην καθημερινότητα.

Συγχαίρω τους συλλόγους ατόμων με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις του Νομού μας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη για τη διεκδίκηση λύσεων στα πολλαπλά προβλήματα, την ενημέρωση των μελών τους για το νομοθετικό πλαίσιο και τα κατοχυρωμένα με αγώνες δικαιώματά τους, αλλά και την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Η γνώση είναι δύναμη για τη χειραφέτηση των πολιτών από λογικές και στερεότυπα του παρελθόντος.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προβλέπει, εκτός από την επείγουσα αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας, τη μεταρρύθμιση όλου του συστήματος διάγνωσης και πιστοποίησης αναπηρίας (ΚΕΠΑ), αλλά και την εξασφάλιση προσβασιμότητας σε όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης. Ακόμα σημαντικότερη είναι η πρόβλεψη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για εξασφάλιση προσωπικού βοηθού ή φροντιστή για 70.000 άτομα με αναπηρίες, ακόμα και σε 24ωρη βάση. Αυτό σημαίνει για μας «Δικαιοσύνη Παντού» και αυτά θα διεκδικήσουμε μαζί να γίνουν άμεσα πράξη, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 21 Μαΐου.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.