Δήλωση του Βαγγέλη Μαρούπα

Δήλωση του Βαγγέλη Μαρούπα

Στις κρίσιμες εκλογές που έχουμε μπροστά μας το δίλημμα από τη σκοπιά των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών, της νεολαίας είναι το εξής:

Το κατά πόσο θα βρεθούμε από καλύτερες θέσεις για να αντιπαλέψουμε μια πολιτική αποδεδειγμένα αντιλαϊκή. Και πόσο αδύναμα θα είναι τα κόμματα του κεφαλαίου, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ με τα «συμπληρώματά» τους.

Από αυτή τη σκοπιά, ακόμα και αν κάποιος δε συμφωνεί σε όλα μαζί μας η απάντηση είναι μία: ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ!

Ισχυρό ΚΚΕ έτσι ώστε:

  1. Την επόμενη μέρα να έχουμε καλύτερες προϋποθέσεις για να αντισταθούμε.
  2. Για να περάσουμε στην αντεπίθεση, για να έχουμε κατακτήσεις, αφού δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή τη χαμοζωή για μας και τα παιδιά μας.
  3. Για να συγκεντρώσουμε δυνάμεις που θα στρατευτούν για να γίνει υπόθεσή τους η πρόταση εξουσίας- διακυβέρνησης που έχει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ και στο νομό Σάμου έκανε μια προεκλογική εκστρατεία που επιβεβαιώνει ότι έχει επεξεργασίες για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα του λαού και της νεολαίας. Είναι και αυτό μια απάντηση σε αυτούς που λένε ότι το ΚΚΕ δε θέλει να κυβερνήσει. Ενδεικτικά πέρα από τα ζητήματα του μεροκάματου, της ακρίβειας, της φοροληστείας, της παιδείας, των ελληνοτουρκικών, τις επιπτώσεις του σεισμού που ακόμα βασανίζουν το νησί της Σάμου, κ.α. Το ΚΚΕ σε Σάμο και Ικαρία οργάνωσε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες για κρίσιμα μέτωπα: για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την πάλη κατά των ναρκωτικών, το περιβάλλον και τους σχεδιασμούς, για τις ανεμογεννήτριες, την υγεία. Κανένα άλλο κόμμα δεν ασχολήθηκε με τέτοια κρίσιμα προβλήματα προεκλογικά (και όχι μόνο).

Το ΚΚΕ να πάει όσο γίνεται πιο ψηλά!

  • Γιατί δε θα μπει σε αντιλαϊκή κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.
  • Γιατί είναι το μόνο κόμμα που όντως πολέμησε με όλα τα μέσα την αντιλαϊκή βάρβαρη κυβέρνηση Μητσοτάκη, με απεργιακούς αγώνες, κινητοποιήσεις, ακυρώσεις πλειστηριασμών κλπ. Και αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζε το 50% των νόμων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%! Ενώ δε συζητάμε ότι τα πολυάριθμα μέλη τους, όχι μόνο δεν μπήκαν μπροστά να οργανώσουν μια κινητοποίηση, αλλά συχνά έμπαιναν εμπόδιο.

Και αυτοί που λένε ότι “το ΚΚΕ θα πάει καλά, αλλά το θέμα είναι να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη” θα φάνε τα μούτρα τους. Γιατί είναι καλό ότι το ΚΚΕ θα πάει όντως καλά και δείχνει ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να πάει καλύτερα. Ας κάνουμε τους εφιάλτες τους πραγματικότητα, για να μπορούν τα όνειρά μας να πάρουν εκδίκηση.


ΥΓ. Η νίκη της Πανσπουδαστικής στις φοιτητικές εκλογές δείχνει το δρόμο. Ενώ το γεγονός ότι τα ΜΜΕ την έκρυψαν επιβεβαιώνει το φόβο τους. Γιατί όσα χρόνια έβγαινε πρώτη η ΔΑΠ φρόντιζαν να μας ενημερώνουν. Τώρα έπαθαν αφωνία. Γι΄αυτό λοιπόν είναι η ώρα ο λαός μας να κάνει την έκπληξη και να ταρακουνήσει και τα ΜΜΕ και τους μεγαλοκαπιταλιστές ιδιοκτήτες τους με το αποτέλεσμα του ΚΚΕ το βράδυ της 21ης Μάη.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading