Καταγγελία από λατομική επιχείρηση για τα έργα του αεροδρομίου της Χίου

Σε νέα καταγγελία προχώρησε η λατομική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο νησί της Χίου για τη χρήση αδρανών υλικών για τα μπαζώματα του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης στο αεροδρόμιο του νησιού.

Καταγγελία από λατομική επιχείρηση για τα έργα του αεροδρομίου της Χίου

Η εταιρεία επισημαίνει ότι είναι η μόνη που μπορεί να παράξει πιστοποιημένα αδρανή υλικά. Η ίδια εταιρεί επίσης είχε προχωρήσει στην πρώτη της καταγγελία στο τέλος του Μαρτίου του 2023 και τότε έθετε το θέμα της καθυστέρησης του έργου του αεροδρομίου αλλά και ζητήματα που αφορούσαν την ασφάλεια, αφού όπως ισχυρίζεται δεν μπορεί να υπάρξει ασφάλεια αν δεν υπάρξει χρήση πιστοποιημένων υλικών.

«Το Υπουργείο Υποδομών- Μεταφορών, ανέθεσε, έλεγξε, ενέκρινε και πλήρωσε τις μελέτες και τους μελετητές των έργων του Αεροδρομίου, αλλά λίγες μέρες πριν αξιολογήσει τις προσφορές των εταιριών που ενδιαφέρθηκαν, στην ουσία κατήργησε τις μελέτες με εσωτερική αλληλογραφία, με βάσει την οποία ο ανάδοχος του έργου θα μπορεί να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε άλλα υλικά αντί αυτών που προέβλεπαν οι μελέτες, προερχόμενα από Ανακύκλωση και Δανειοθαλάμους», αναφέρει στο δελτίο τύπου η εταιρεία ΛΑΤΩ Α.Ε..

Για την επέκταση και ανύψωση του διαδρόμου προσγείωσης- απογείωσης, η εταιρεία μάλιστα ισχυρίζεται ότι «μεταφέρονται υλικά κατά βάση από διάφορες εκσκαφές οικοδομών και ελάχιστα από ανακύκλωση, με τα οποία είναι αυτονόητο ότι χάθηκε ήδη ο μισός χρόνος για την κατασκευή του έργου με πραγματικά αδρανή υλικά Λατομείου και Ανακύκλωσης και όχι τρίματα θυμιανούσικης πέτρας που είναι ακατάλληλα», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου.

Πληροφορίες από σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO