Και όμως οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω

Γράφει ο Στέφανος Καραπέτης

Και όμως οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω

Μπορεί την σειρά των κομμάτων να την έπιασαν οι δημοσκοπήσεις, αλλά την διαφορά στην καμία των περιπτώσεων. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που έγιναν έδιναν διαφορά γύρω στις 6-7 μονάδες, το exit poll ήταν λίγο πιο κοντά στο πραγματικό αποτέλεσμα, αλλά και πάλι έξω από αυτό, έπιασαν το ποσοστό της ΝΔ (36-40%, έδωσαν) δεν έπιασαν του ΣΥΡΙΖΑ (25-29%, έδωσαν) και ο ΣΥΡΙΖΑ εντέλει πήρε 20%.

Οι εκλογές αυτές ως προς το αποτέλεσμα δεν μπορούσαν να προβλεβθούν στην καμία των περιπτώσεων. Η ΝΔ έχει φτάσει μάλιστα και κοντά στην αυτοδυναμία, με απλή αναλογική, που να το έλεγες και να σε πιστεύαν. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει με τις διερευνητικές εντολές, αλλά εαν ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει κυβέρνηση, μπορεί, ακόμα και αν βρει μερικούς αποστάτες από τα κόμματα. Ο λαός μίλησε, και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό από κάθε άποψη. Δεν είναι ούτε ύποπτο που έγραψαν κάποια συνωμοσιολογικά ακροδεξιά site ούτε προϊόν νοθείας σε καμία των περιπτώσεων.

Είναι ξεκάθαρο τι θέλει ο λαός και δεν αμφισβητείται. Ο Μητσοτάκης νομιμοποιείται να κάνει ότι θέλει. Στην χώρα μας με αυτή την ψήφο, νομιμοποιείται η ολική ιδιωτικοποίηση, ακόμα και του νερού. Νομιμοποιούνται όλα τα pass και τα καλάθια και ότι είδαμε το προηγούμενο διάστημα. Νομιμοποιείται επίσης το καθυστερημένο Μετρό της Θεσσαλονίκης, νομιμοποιούνται τα πάντα από όσα είδαμε το προηγούμενο διάστημα. Και επειδή ο λαός μίλησε, αναμένουμε με πολύ χαρά τη συνέχεια και για οποιοδήποτε παράπονο, νομιμοποιούμαστε να πούμε αυτό που είπε ο Κουτσούμπας, αυτοί είστε.

Η ζωή συνεχίζεται….

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.