Αφαιρούν το βραχιολάκι από την Εύα Καΐλή

H Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό, αναφέρει η απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ.

Αφαιρούν το βραχιολάκι από την Εύα Καΐλή

Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση του Qatargate. Να θυμίσουμε απλά ότι η Ευρωβουλευτής που εκλέχθηκε με το ΠΑΣΟΚ είχε συλληφθεί στις 9 Δεκεμβρίου του 2022 για την υπόθεση της διαφθοράς στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στις 14 Μαϊου 2023, αποφυλακίστηκε με βραχιολάκι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και επέστρεψε στο σπίτι της στις Βρυξέλλες. Όπως όμως έχουν επισημάνει οι συνήγοροί της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Μισέλ Κλεζ η ίδια επιθυμεί να επιστρέψει στα καθήκοντά της στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε επαφή με πρόσωπα για να στελεχώσει και πάλι το γραφείο της. Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο εάν την ερχόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει στις εργασίες της μίνι-ολομέλειας που θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες στις 31 Μαΐου και 1η Ιουνίου.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη επέστρεψε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλλα, αφού του αφαίρεσαν και αυτού το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αναμένεται λοιπόν να επιστρέψει και η Εύα Καϊλή που όμως έχει διαγραφτεί από τον Νίκο Ανδρουλάκη από το ΠΑΣΟΚ από την ημέρα που έχει συλληφθεί, οπότε θα παραμείνει στο ευρωκοινοβούλιο ως ανεξάρτητη.

Πληροφορίες από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading