Επίθεση του Ισραήλ σε προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας

«Ισραηλινή επίθεση» έβαλε στο στόχαστρο θέσεις στα περίχωρα της Δαμασκού το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι αρχές της Συρίας.

Επίθεση του Ισραήλ σε προάστια της πρωτεύουσας της Συρίας

«Περί τις 23:45 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή» βάζοντας στο στόχαστρο «θέσεις σε προάστια της Δαμασκού», διευκρίνισε το συριακό υπουργείο Άμυνας.

«Η αντιαεροπορική άμυνα ανέλαβε δράση και μπόρεσε να καταρρίψει πυραύλους», πρόσθεσε η ίδια πηγή, χωρίς να κάνει λόγο για θύματα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως άκουσε εκρήξεις στη Δαμασκό λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για τα πρώτα πλήγματα στη Δαμασκό από τα τέλη του Μαρτίου.

Η πιο πρόσφατη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή επικράτεια έγινε τη 2η Μαΐου στο βόρειο τμήμα της χώρας και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Από το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη συριακή επικράτεια, στη συντριπτική πλειονότητά τους από αέρος, εναντίον θέσεων των συριακών ένοπλων δυνάμεων και συμμάχων τους, ιδίως ιρανικών δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων, ειδικά του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.