Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια μετανάστες από δύσβατη περιοχή της Σάμου

Σαράντα δύο μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή Μεγάλο Σεϊτάνι στη Σάμο τη Δευτέρα, στο πλαίσιο ερευνών που διεξάγονται καθημερινά σε χερσαίες περιοχές των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια μετανάστες από δύσβατη περιοχή της Σάμου

Αστυνομικοί και συνοριακοί φύλακες του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου με τη συνδρομή πτητικού μέσου της Ελληνικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν την επιχείρηση εντοπισμού των 42 ατόμων, η οποία διήρκησε ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Εξάλλου χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός των 14 εξ αυτών που βρίσκονταν σε δύσβατη βραχώδη τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή, από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, ενώ ζητήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και η συνδρομή εναέριου μέσου της, το οποίο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Η απομάκρυνση των μεταναστών από την παραλιακή τοποθεσία και η μεταφορά τους στον λιμένα Καρλοβασίου Σάμου, πραγματοποιήθηκε με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου. Σε ετοιμότητα ήταν το Κέντρο Υγείας αλλά και το Νοσοκομείο Σάμου για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες κυρίως στις 5 γυναίκες που βρισκόταν μεταξύ των νεοεισερχόμενων μεταναστών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Σάμου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.