Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΚΑΪ

Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς τόνισε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΣΚΑΪ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα εξουσίας, δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε ένα κόμμα συμπληρωματικό σε άλλες κυβερνήσεις των πολιτικών μας αντιπάλων, όπως το ΠΑΣΟΚ» είπε σημειώνοντας πως «το κακό αποτέλεσμα δεν μας πτοεί, διεκδικούμε το αυτονόητο για ένα κόμμα εξουσίας, τη νίκη». «Είναι εξαιρετικά δύσκολη η αλλαγή των συσχετισμών δυνάμεων» όπως είπε, αλλά διεμήνυσε πως ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε κάθε περίπτωση να μην αφεθεί «ανεξέλεγκτη» και «παντοδύναμη» μια κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που όπως σημείωσε, «δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κοινωνία, αλλά και για την δημοκρατία». 

«Πήραμε το μήνυμα, το λάβαμε και κάνουμε αλλαγές» πρόσθεσε, θέτοντας ως προτεραιότητα να συγκριθούν τα προεκλογικά προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ διότι στις προηγούμενες εκλογές δεν έγινε επί της ουσίας συζήτηση για τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων. «Στόχος και όραμά μας είναι το 2027 η χώρα να είναι μια χώρα ευημερίας δικαιοσύνης, ισότητας και δημοκρατίας» υπογράμμισε. 

Αναφορικά με τα σενάρια περί τρίτου γύρου βουλευτικών εκλογών σε περίπτωση που η ΝΔ δεν συγκεντρώσει αυτοδυναμία, μίλησε για «εκβιαστικά» διλλήματα που θέτουν τα στελέχη της ΝΔ ώστε «να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους» και να δημιουργήσει μια «παντοδύναμη» και «ανεξέλεγκτη» κυβέρνηση.

Η κρυφή ατζέντα της ΝΔ για την υγεία

Σχολιάζοντας στις αδιανότητες δηλώσεις του κ. Πνευματικού που μίλησε για διαλογή καρκινοπαθών ασθενών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως άθελά του ο υποψήψιος βουλευτή της ΝΔ αποκάλυψε την κρυφή της ατζέντα για το χώρο της υγείας, που δεν είναι άλλη από τη μείωση των κρατικών δαπανών την ώρα που το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Και μάλιστα στηλίτευσε το γεγονός πως μετά από τέτοιου είδους δηλώσεις ο κ. Μητσοτάκης δεν τον βγάζει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Το 2019 υπηρετούσαν στο Ε.Σ.Υ. 108.000 άτομα, το 2022 υπηρετούσαν 84.000»

Ενδεικτικά, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υπό σκληρή δημοσιονομική εποπτεία, την τριετία 2016-2019 είχαν γίνει 300 προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων στην ΕΚΑΒ, ενώ το 2019-2023 έχουν αποχωρήσει 560 εργαζόμενοι χωρίς να έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη.

Προσέθεσε επίσης πως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, υπήρχαν 84 ασθενοφόρα, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 52. Στην Κω, όπου μια γυναίκα 63χρονών «έχασε τη ζωή σαν το σκυλί πάνω σε μια καρότσα», υπήρχαν 15 διασώστες ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο 8.

«Δεν είναι θέμα δημοσιονομικών περιορισμών, είναι θέμα προτεραιοτήτων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε την ευχέρια να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να προχωρήσει σε προσλήψεις. Αντίθετα, επισήμανε πως ο πρώην πρωθυπουργός  επέλεξε να προσλάβει 1.000 άτομα για την πανεπιστημιακή αστυνομία, που «πια δεν τους χρειάζονται και τους στέλνουν πίσω στα αστυνομικά τμήματα». «Δεν μπορούσε να προσλάβει 700 εργαζόμενους;» διερωτήθηκε.

Δείτε τη Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.