Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βόρεια Εύβοια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε περιοδεία στην βόρεια εύβοια, και από την Αιδηψό που βρίσκεται έδωσε και μια απάντηση-έιδηση για τα όσα είπε ο κύριος πνευματικός για διαλογή των καρκινοπαθών ασθενών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βόρεια Εύβοια

Μιλώντας σε φίλους της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι επικοινώνησε με τον πρώην βουλευτή και αυτός έδωσε την υπόσχεση ότι θα παραιτηθεί, αν εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Λίγα λεπτά μετά, ακολουθήσε ανάρτηση του Σπύρου Πνευματικού στο facebook, στην οποία επιβεβαιώνει τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, γράφοντας τα εξής:

“Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά”.

Ο Σπύρος Πνευματικός πάντως κατετάγη στη μη εκλογική τρίτη θέση στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Αν η ΝΔ εκλέξει τρεις βουλευτές στις επαναληπτικές εκλογές (σ.σ. γίνονται με λίστα), τότε τη θέση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πάρει η τέταρτη τη τάξει στη λίστα Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, αν και εφόσον ισχύσει η παραπάνω δήλωση.

Η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην Αιδηψό

“Ένα πράγμα δεν πρόκειται, φίλες και φίλοι, να διαπραγματευτώ: Την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα, όπως ο καρκίνος” τόνισε με έμφαση ο κ.Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας ότι ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας, Σπύρος Πνευματικός, αποσύρεται από τον προεκλογικό αγώνα, αλλά και ότι θα παραδώσει την έδρα αν εκλεγεί, όπως γράψαμε και παραπάνω.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του στον τομέα της Υγείας και επισήμανε ότι “σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε πολλές περισσότερες επιλογές για ακριβές θεραπείες καρκίνου από ό,τι χώρες οι οποίες έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας”.

“Δεν δεχόμαστε, λοιπόν, μαθήματα από κανέναν και ούτε δεχόμαστε αυτή τη στιγμή αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές οι οποίες συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της. Μακριά από μας, λοιπόν, όλες αυτές οι λογικές. Εμείς θα αναμορφώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα πατήσουμε πάνω στα πολλά καλά τα οποία έχουν ήδη γίνει. Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο έργο της κυβέρνησης για την πυρόπληκτη Εύβοια, είπε ότι εκταμιεύθηκαν και εκταμιεύονται παραπάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για να στηριχθεί συνολικά η Βόρεια Εύβοια.

Ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για την θέσπιση της απλής αναλογικής λέγοντας: “«Mea culpa», είπε ο κ. Τσίπρας χθες για την απλή αναλογική. Εάν σήμερα ίσχυε ο εκλογικός νόμος με τον οποίο θα γίνουν εκλογές την 25η Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία θα ήταν ήδη αυτοδύναμη κυβέρνηση” και προσέθεσε:

“«Μας ταλαιπωρούν άδικα», είπε η κυρία. Δεν πειράζει. Εμείς έχουμε αντοχές και είναι μια ευκαιρία αυτή η κάλπη να αυξήσουμε και άλλο τα ποσοστά μας, και τα εθνικά μας ποσοστά και τα ποσοστά μας συνολικά στην Εύβοια”.

Τέλος, κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει τη ΝΔ για να κερδίσει ισχυρή πλειοψηφία προκειμένου να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα:

“Να προτάξουμε ακόμα μια φορά με πειστικό τρόπο γιατί η χώρα πρέπει την επόμενη μέρα να έχει μια ισχυρή, σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ο λόγος είναι απλός, φίλες και φίλοι: Έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο για την επόμενη τετραετία το οποίο θέλουμε να υλοποιήσουμε. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν και ισχυρές πλειοψηφίες. Γι’ αυτό ζητώ ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Όχι με αίσθημα αυταρέσκειας, αλλά με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες” είπε.

Η επίσκεψη του Κ.Μητσοτάκη στην ιστιαία

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα, ενώ τόνισε ότι η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη χώρα.

«Για εμάς η δημόσια υγεία -θέλω να το ακούσετε και εδώ στην Ιστιαία- είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Έχω κουραστεί πραγματικά να απαντώ σε fake news της αντιπολίτευσης που ισχυρίζονται ότι δήθεν ”εμείς θέλουμε”, λέει, ”να ιδιωτικοποιήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας”» είπε ο κ.Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιστιαία και προσέθεσε:

«Εμείς στηρίξαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πανδημία και θα εξακολουθούμε να το στηρίζουμε. Θα κάνουμε 10.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Θα ξαναφτιάξουμε τα Κέντρα Υγείας μας. Θα εκσυγχρονίσουμε τα νοσοκομεία μας, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Θα ξαναδούμε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και με τις διακομιδές- και τις διακομιδές με ασθενοφόρα αλλά και τις εναέριες διακομιδές».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε πιλοτικό πρόγραμμα διακομιδών για απομονωμένες περιοχές:

«Δρομολογούμε ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα για εναέριες διακομιδές, ταχύτατες, για απομονωμένες περιοχές της χώρας, για τους ορεινούς μας όγκους, ακριβώς για να ξέρουν και οι πολίτες οι οποίοι είναι στην περιφέρεια, στα πιο απομονωμένα μέρη, ότι αν, ο μη γένοιτο, τύχει κάτι θα μπορούν να έχουν γρήγορα πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και συμπλήρωσε:

«Εμείς για όλα αυτά, λοιπόν, δεσμευόμαστε και θα τα κάνουμε πράξη. Και ξέρουμε να τα κάνουμε πράξη. Είμαστε σήμερα πολύ πιο έμπειροι από ό,τι ήμασταν πριν από τέσσερα χρόνια».

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ανάγκη ισχυρής αυτοδυναμίας λέγοντας: «Η αυτοδυναμία είναι και μονόδρομος αλλά ταυτόχρονα είναι και αίτημα των καιρών. Διότι θα χρειαστεί την επόμενη μέρα να πάρουμε δύσκολες και γρήγορες αποφάσεις. Αυτές τις αποφάσεις μπορεί να τις πάρει μόνο μια σταθερή κυβέρνηση, η οποία δεν θα μπλέκει σε μικροκομματικά παζάρια αλλά θα έχει μια νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το πρόγραμμά της». Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους να μην εφησυχάσουν επισημαίνοντας ότι δεν έχει κριθεί τίποτα.

«Το σκορ του πρώτου αγώνα δεν μετράει εδώ, στον δεύτερο γύρο, μας δίνει μια μεγάλη ανάσα. Ναι, κερδίσαμε με 20 μονάδες, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να επανεπιβεβαιωθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου. Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη. Πρέπει, επίσης, να κάνουμε μια προσπάθεια να πείσουμε ακόμα συμπολίτες μας που μπορεί να το σκέφτηκαν να μας ψηφίσουν πριν από δύο εβδομάδες και να μην το έκαναν τελικά» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στο κυβερνητικό έργο για την πυρόπληκτη Εύβοια, στα έργα που δρομολογούνται στον νομό, ενώ τέλος, αναφέρθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης:

«Ο λαός την πήρε την απόφασή του στην κάλπη της 21ης Μαΐου. Μας είπε: ”Κυβερνήστε, λύστε μας τα προβλήματα”. Ξέρετε γιατί μας το είπε αυτό; Διότι δεν υπάρχει κανείς άλλος διατεθειμένος να αναλάβει την ευθύνη, κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι ασχολούνται για τα πρωτεία της αντιπολίτευσης. Εμείς, όμως, για κυβέρνηση ψηφίζουμε, όχι για αντιπολίτευση. Εσείς πρωθυπουργό ψάχνετε και υπουργούς αύριο οι οποίοι θα έρθουν να σας λύσουν τα προβλήματα» είπε ο κ.Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Το τι θα γίνει στην αντιπολίτευση, αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά από τη στιγμή που και το ΠΑΣΟΚ έρχεται και λέει ”με 149 βουλευτές, λέει, και να έχετε 149 βουλευτές, όχι, εγώ στην αντιπολίτευση θέλω να είμαι”, εμείς τους λέμε ότι τότε δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή, για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο, από αυτό το οποίο θα κάνει ο ελληνικός λαός: να δώσει ισχυρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία στην κάλπη της 25ης Ιουνίου».

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και egnomi

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.