Επαναλειτουργεί το λαογραφικό μουσείο του ιδρύματος “Νικόλαος Δημητρίου” στη Σάμο

Άνοιξε ξανά τις πύλες του το λαογραφικό Μουσείο του “Iδρύματος Δημητρίου” το οποίο παρέμεινε κλειστό επί μία πενταετία.Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή για την επαναλειτουργία του με την παρουσία της κόρης του αείμνηστου, Τηλαύγη Δημητρίου, Δήμητρας, του εγγονού του Ορέστη, αλλά και της διευθύντριας του ιδρύματος Ματρώνης Κτιστού.

Επαναλειτουργεί το λαογραφικό μουσείο του ιδρύματος “Νικόλαος Δημητρίου” στη Σάμο

Η συνέχιση της λειτουργίας του ήταν μία υπόσχεση που είχαν δώσει οι απόγονοι των αειμνήστων αδερφών Δημητρίου που είχαν οραματιστεί αυτό το Μουσείο και το έστησαν με πολύ αγάπη και μεράκι. Πριν το άνοιγμα του μουσείου πραγματοποιήθηκαν συντηρήσεις και επισκευές σε όλες τις υποδομές αλλά και στα αντικείμενα που είναι εκτεθειμένα προκειμένου να τα απολαμβάνει το κοινό.

Πρόκειται για εκθέματα που αφορούν στη ζωή στη Σάμο πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ενώ η οργάνωση των τμημάτων του μουσείου έγινε με βάση τα Λαογραφικά της Σάμου του Νικολάου Δημητρίου. Το μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ενώ έχει στόχο να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής στο νησί την συγκεκριμένη περίοδο.

Οι επισκέπτες θα ξεναγούνται σε χώρους που αναπαριστούν ένα σαμιώτικο σπίτι πριν το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ενώ υπάρχουν βιτρίνες με τις παραδοσιακές φορεσιές, γεωργικά εργαλεία και αντίγραφα εργαστηρίων με αυθεντικά εργαλεία από τα επαγγέλματα του παραδοσιακού χωριού.

Να σημειώσουμε ότι το Λαογραφικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1993 με σκοπό να συμβάλλει στην καλλιέργεια και ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της Σάμου. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου του doryssa seaside resort και η φιλοξενία όπως πάντα άψογη από τη διεύθυνση του ομίλου.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.