Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

Η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον δήλωσε ότι είναι αθώα, αφού αφέθηκε ελεύθερη μετά την σύλληψη και κράτησή επί επτάωρο στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP).

Ελεύθερη χωρίς απαγγελία κατηγορίας η πρώην πρωθυπουργός της Σκωτίας

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται τι συνέβη ποσό μεγαλύτερο των 600.000 λιρών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017, το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία και υπάρχουν υποψίες ότι διατέθηκε για άλλους σκοπούς.

Η σύλληψη της Νίκολα Στέρτζον αποτελεί πλήγμα για το SNP που κυριάρχησε για περισσότερο από δύο δεκαετίες στην πολιτική ζωή της Σκωτίας. Μετά την παραίτηση της Νίκολα Στέρτζον, η υποστήριξη τόσο προς το κόμμα, όσο και προς τον στόχο της ανεξαρτησίας της Σκωτίας έχει υποχωρήσει.

«Το να βρεθώ στην κατάσταση που βρέθηκα σήμερα, όταν είμαι σίγουρη ότι δεν έχω διαπράξει κάποιο παράπτωμα είναι συγχρόνως σοκαριστικό και βαθιά θλιβερό… Δεν θα έκανα ποτέ τίποτα για να βλάψω ούτε το SNP ούτε την χώρα», δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον με ανάρτησή της στο Twitter.

«Δεδομένης της φύσης αυτής της διαδικασίας, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, θέλω να το πω αυτό… Γνωρίζω πέρα από κάθε αμφιβολία ότι είμαι πραγματικά αθώα για οποιοδήποτε αδίκημα».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Στέρτζον δήλωσε ότι κατόπιν συνεννόησης προσήλθε σε ακρόαση με την αστυνομία της Σκωτίας , στην συνέχεια συνελήφθη και ανακρίθηκε και ότι συνεργάζεται στο πλαίσιο της έρευνας.

Τον Απρίλιο, ο σύζυγος της Νίκολα Στέρτζον, ο Πίτερ Μάρελ, και ο πρώην ταμίας του κόμματος Κόλιν Μπίτι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας. Η Στέρτζον παραιτήθηκε από το αξίωμα του πρωθυπουργού πριν λίγους μήνες λόγων των παραπάνω συλλήψεων..

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον. Ενδιαφέρον έχει οτι στήθηκε σκηνή από την αστυνομία στον κήπο του σπιτιού της Στέρτζον, καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.

Σύμφωνα με τον Νόμο για την Ποινική Δικαιοσύνη (Σκωτία) του 2016, η αστυνομία μπορεί να αφήσει ελεύθερο έναν ύποπτο εν αναμονή περαιτέρω έρευνας, αλλά μπορεί να συλληφθεί εκ νέου σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.