Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων της Σάμου ζήτησε τη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων του νησιού

To θέμα της υποστελέχωσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου επαναφέρει με επιστολή της προς τον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου.

Συγκεκριμένα περιγράφει τις ελλείψεις σε προσωπικό οι οποίες σε απόλυτα νούμερα ανέρχονται σε 134 κενά αφού το οργανόγραμμα της υπηρεσίας προβλέπει 325 αστυνομικούς και σήμερα υπηρετούν 191.Μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι αστυνομικοί της Σάμου περιγράφουν την κατάσταση ως τραγική και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου αν δεν υπάρξει ουσιαστική και άμεση μέριμνα, για την ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με μόνιμο αστυνομικό προσωπικό μέσω των μεταθέσεων.Αναφέρουν ότι με την υποστελέχωση να αγγίζει το 40% σε συνδυασμό και με τις επερχόμενες προγραμματισμένες θερινές άδειες του προσωπικού, όχι μόνο δεν θα καλυφθούν οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες λόγω της τουριστικής περιόδου, που ήδη έχει αρχίσει, αλλά ούτε και οι συνήθεις καθημερινές υπηρεσιακές ανάγκες καλύπτονται.

Επίσης η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου επισημαίνει ότι κάθε χρόνο συμβαίνει το παράδοξο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, οι μετατιθέμενοι από αυτή να είναι πάντα σχεδόν διπλάσιοι από τους μετατιθέμενους προς αυτή, ενώ με την τελευταία διαταγή ενίσχυσης υπηρεσιών αστυνόμευσης αεροδρομίων Χώρας και αστυνομικών υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος, για την κάλυψη εποχικών αναγκών έτους 2023, η Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου ενισχύθηκε με έναν μόνο αστυνομικό (!) ενώ από την Δ.Α. Σάμου μετακινήθηκαν προς άλλες αστυνομικές υπηρεσίες της Χώρας, για την κάλυψη ιδίων υπηρεσιακών αναγκών, πολλοί περισσότεροι.Καταλήγοντας οι αστυνομικοί της Σάμου ζητούν από τον αρχηγό την άμεση έκτακτη ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου για την κάλυψη των αναγκών της τρέχουσας τουριστικής περιόδου και εν συνεχεία την μόνιμη ενίσχυση μέσω των μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού.

«Δεν χωράνε εκπτώσεις ούτε στην διαφύλαξη των δικαιωμάτων και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά ούτε και σ’ αυτή των συναδέλφων μας, των οποίων οι ψυχικές και σωματικές αντοχές έχουν εξαντληθεί» αναφέρουν στην επιστολή διαμαρτυρίας.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.