Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα

Κάλεσμα στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ την Κυριακή ώστε να στηρίξει τη δημοκρατία και να βάλει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώς απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας από την κατάμεστη πλατεία Συντάγματος.

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα

«Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να αναλογιστεί ποιος είναι ο σχεδιασμός της ΝΔ, ποιες επιλογές αυτόν το σχεδιασμό αντικειμενικά τον βοηθάνε. Και ποια επιλογή τον αποτρέπει. Η μόνη επιλογή που τον αποτρέπει είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και παρά τις όποιες διαφορές και τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχουν μαζί μας, τους καλούμε να στηρίξουν αποφασιστικά τη δημοκρατία, το αύριο, τη ζωή τους. Να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για να μη λάβει λευκή επιταγή η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε:

«Καλούμε και κάθε πολίτη, παρά την κούραση δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να προσέλθει στις κάλπες. Να μην βγάλει από το λογαριασμό της δημοκρατίας την ψήφο του. Γιατί η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε κι αυτούς που δεν ψήφισαν το Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο. «Γιατί είναι κρίσιμος για τη ζωή όλων ο συσχετισμός που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής. Και γιατί καμιά αναμέτρηση δεν κρίνεται πριν ο λαός την κρίνει την ψήφο του» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και έστειλε το μήνυμα της μάχης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο «για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Για να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί πριν κλείσει και η τελευταία κάλπη».

«Η δική μας στρατηγική είναι στρατηγική της ισχυρής δημοκρατίας, του πλουραλισμού, της κοινωνίας των πολιτών, της συμμετοχής, της συμπερίληψης και του διαλόγου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα.

Όπως εξήγησε, η στρατηγική της ΝΔ βρίσκεται στον αντίποδα και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμά της αντιγράφει τα εγχειρίδια του νεοφιλελευθερισμού και η στρατηγική της αντιγράφει τον Μακιαβέλλι».

«Γιατί στρατηγική και σχέδιό τους δεν είναι μόνο να κερδίσουν τις εκλογές αλλά κυρίως να αποδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να τους κοιτάξει στα μάτια και να τους εμποδίσει να στήσουν από Δευτέρα ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς», σημείωσε.

Από τη Πλατεία Συντάγματος, «τη πλατεία των λαϊκών αγώνων και της δημοκρατίας» ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα «στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας, κάθε πολίτη, ό, τι κι αν ψήφισε στις εκλογές του Μάη:

  1. Να στηρίξει τη δημοκρατία και να βάλει φρένο στη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου καθεστώς.
  2. Να στηρίξει ένα σχέδιο δικαιοσύνης απέναντι στο σχέδιο των μειωμένων μισθών, δικαιωμάτων και προσδοκιών.
  3. Να στηρίξει την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και των λειτουργών της, και να σταθεί απέναντι στο σχέδιο για πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ και μια παιδεία που θα εξαρτάται από το πορτοφόλι του καθενός.
  4. Να στηρίξει την αξιοπρέπεια και την ασφάλεια της εργασίας, απέναντι στο σχέδιο που προορίζει τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για φτηνή εργατική δύναμη σε μια Ελλάδα που διώχνει τα παιδιά της.
  5. Να στηρίξει την προοπτική μιας δίκαιης κοινωνίας απέναντι στο σχέδιο και την προοπτική μιας κοινωνίας αποκλεισμών, ανισότητας, διακρίσεων, ρουσφετιού.
  6. Να στηρίξει το σχέδιο για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος, απέναντι σε ένα κράτος ιδιοτέλειας, εξυπηρετήσεων, ρουσφετιού και διαφθοράς.

Απέναντι σε ένα παρακράτος Μεγάλου Αδελφού που θα στηθεί ακόμη πιο ασύδοτο και ανεξέλεγκτο».

Δείτε τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.