Όρμπαν:Με ξένα όπλα και ξένα χρήματα η Ουκρανία δεν είναι πλέον κυρίαρχη χώρα

Διαμετρικά αντίθετες με την επίσημη στάση των Βρυξελλών είναι οι θέσεις που διατύπωσε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στις γερμανικές Weld και Bild αλλά και στο Politico.

Όρμπαν:Με ξένα όπλα και ξένα χρήματα η Ουκρανία δεν είναι πλέον κυρίαρχη χώρα

Ο Όρμπαν υποστήριξε ότι η αδυναμία του Κιέβου να συνεχίσει να λειτουργεί τον κρατικό μηχανισμό και τις ένοπλες δυνάμεις του, χωρίς συνεχή χρηματοδότηση και παροχή όπλων και πυρομαχικών από τη Δύση, καθιστά de facto την Ουκρανία μία χώρα που δεν μπορεί να θεωρείται «κυρίαρχη». «Η Ουκρανία δεν είναι πλέον μια κυρίαρχη χώρα. Δεν έχει χρήματα, δεν έχει όπλα. Μπορεί μόνο να μάχεται γιατί εμείς στη Δύση τη στηρίζουμε … μια στρατιωτική νίκη του Κιέβου έναντι της Ρωσίας είναι ανέφικτη … Το πρόβλημα είναι ότι οι Ουκρανοί θα ξεμείνουν από στρατιώτες νωρίτερα από τους Ρώσους. Και αυτός θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας στο τέλος», όπως είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο, συστήνει στη Δύση να διαπραγματευτεί απευθείας με τη Ρωσία για τον τρόπο που θα επιτευχθεί κατάπαυση πυρός και ειρήνευση, σε πλήρη αντίθεση με τις δηλωμένες θέσεις ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για αποκατάσταση του ελέγχου σε όλη την έκταση της χώρας. Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα και οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές ελέγχουν περίπου το ένα πέμπτο της Ουκρανίας. Πρέπει «οι Αμερικανοί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους και να συνάψουν συμφωνία για μια αρχιτεκτονική ασφάλειας και να βρουν μια θέση για την Ουκρανία σε αυτήν την αρχιτεκτονική ασφαλείας».

Αυτό που χρειάζεται είναι «ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη», όπως είπε, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει καταστροφή τεράστιων μεγεθών πλούτου και ανυπολόγιστες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ταυτόχρονα, απέρριψε τις αιτιάσεις της Δύσης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και τις κατηγορίες εναντίον του για εγκλήματα πολέμου.

Αυγή

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.