Η ένωση γονέων Ικαρίας σχετικά με την κατάσταση στο ΕΕΕΕΚ του νησιού

Επιστολή της ένωσης γονέων Ικαρίας στο υπουργείο παιδείας, στην περιφερειακή διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης βορείου Αιγαίου, στην διεύθυνση της πρωτοβάθμιας και της δευτεοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Σάμου και στον σύλλογο γονέων κηδεμόνων και φίλων ΑΜΕΑ και αναπήρων Ικαρίας «Ηλιαχτίδα».

Η Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας έπειτα την δημοσίευση των καταγγελιών τόσο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων Φίλων ΑμΕΑ & Αναπήρων Ικαρίας «Ηλιαχτίδα» όσο και της ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων, αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε κάποια σχόλια  αλλά και να τονίσει  κάποια αυτονόητα αιτήματα.

Μας φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ότι η διεύθυνση του ΕΕΕΕΚ (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ικαρίας  ΔΕΝ δήλωσε όλα τα εκπαιδευτικά κενά του σχολείου, όπως αυτό της Εργοθεραπείας και της Ψυχολογίας , ειδικότητες βασικές για αυτά τα παιδιά.

Πώς γίνεται αυτές οι ειδικότητες , οι οποίες από την ίδια την διεύθυνση κρινόταν απαραίτητες όλα αυτά τα χρόνια, να μην είναι αναγκαίες πλέον;

Πώς γίνεται, τα παιδιά από την μια στιγμή στην άλλη  να μένουν ακάλυπτα από αυτές τις ειδικότητες, ενώ έχουν αναπτύξει σχέσης εμπιστοσύνης και συναισθηματικό δέσιμο  με τους συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς;

Ζήτημα που όπως καταλαβαίνει κανείς και χωρίς να έχει ειδικές γνώσεις, είναι πολύ σημαντικό για αυτούς τους μαθητές, μετά από τόσο καιρό που συναναστρέφονται , να νιώθουν οικεία με αυτή την συνύπαρξη, άρα και από πλευράς των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντικό το εκπαιδευτικό έργο που συντελείται αφού υπάρχουν ήδη οι σημαντικές βάσεις.

Γιατί η διεύθυνση του σχολείου, αντί να δηλώσει δημοσίως και να επικρίνει το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο δεν καλύπτει άμεσα και πλήρως τα κενά των ΕΕΕΕΚ , λέει ότι «αν θα δήλωνε εξ αρχής όλα τα κενά, απλά αυτά δεν θα καλύπτονταν» και μάλιστα εν όψει των εκπαιδευτικών  διορισμών;

Γιατί δεν δήλωσε κανονικά όλα τα κενά και σε περίπτωση που δεν καλύπτονταν να προέβαινε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και καταγγελίες;

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι με την πίεση των γονέων, των μαθητών αλλά και των διευθύνσεων των σχολείων, το Υπουργείο αναγκάζεται να κάνει τα αυτονόητα και ειδικά, στην προκειμένη περίπτωση, ο Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια με τη δράση του, ότι δεν συμβιβάζεται αλλά, αντίθετα, παλεύει και αγωνίζεται, για να έχουν αυτά τα παιδιά όλα όσα δικαιούνται. Θεωρούμε λοιπόν εντελώς άστοχα τα σχόλια της διεύθυνσης του ΕΕΕΕΚ ως προς την δράση του συλλόγου.

Όπως για όλα τα σχολεία, πόσο δε για το ΕΕΕΕΚ Ικαρίας, απαιτούμε την πλήρη κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

Είμαστε στο πλευρό όλων των μαθητών για την εκπαίδευση που τους αρμόζει, όλων των εκπαιδευτικών που διεκδικούν και είμαστε κάθετα αντίθετοι από την δήθεν «αξιολόγησή» τους.

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.