Στα ηρωικά Ψαρά η Επιτροπή “Ελλάδα 2021”- Πρόταση για δημιουργία ψηφιακού μουσείου

Τα ηρωικά Ψαρά, την πατρίδα του Κωνσταντίνου Κανάρη και άλλων ηγετικών μορφών της Επανάστασης, που ρίχτηκε με ολοκληρωτική αφοσίωση στη μάχη του 1821 και πλήρωσε έναν βαρύ φόρο αίματος για αυτό, επισκέφθηκε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με επικεφαλής την Πρόεδρο Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής, στην οποία συμμετείχαν επίσης τα Μέλη της Ολομέλειας, Καθηγητές, Νίκος Κανελλόπουλος, Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Δέσποινα Μουζάκη, συζήτησε στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με τον Δήμαρχο Κώστα Βρατσάνο και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, για τις προτάσεις που έχει υποβάλει το νησί για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση αλλά και για την ανάγκη να μείνει ζωντανός ένας τόσο ιστορικός τόπος.

Οι προτάσεις που έχουν υποβάλει τα Ψαρά αφορούν δράσεις που αναδεικνύουν το παρελθόν και την παράδοση του τόπου, όπως η πρόταση για τη δημιουργία ψηφιακού μουσείου στο οποίο θα συγκεντρωθεί ο ιστορικός πλούτος του νησιού. Την ίδια στιγμή απευθύνουν ένα κάλεσμα, κυρίως προς τη νέα γενιά, να χρησιμοποιήσει αυτό το παρελθόν ως πηγή έμπνευσης για το αύριο, ως εφαλτήριο για αναστοχασμό και δράση στο μέλλον, όπως ο διαγωνισμός ιστορικού ντοκιμαντέρ για τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης στο σήμερα και η επιστημονική ημερίδα για διαχρονική επίδραση του 1821 στις τέχνες.

«Δημιουργώντας όμως την ίδια στιγμή τις προϋποθέσεις για να επικαιροποιήσουμε τα διαχρονικά αιτήματα της ελευθερίας, της αυτονομίας και της δικαιοσύνης στο σήμερα. Μπροστά στις νέες προκλήσεις των καιρών» ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

«Τα σημερινά Ψαρά σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την ανάπτυξη, τον κοσμοπολιτισμό και τη ζωή που υπήρχε πριν το 1821. Η καταστροφή του νησιού σημάδεψε την πορεία του» .

Ξεχώρισε το δώρο του Δήμου Ηρωικής Νήσου Ψαρών που πρόσφερε στην Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», χώμα και πέτρες από τη Μαύρη Ράχη.

ΕΡΤ

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.