Μηνύματα του περιφερειάρχη για την επέτειο απελευθερωσης της Σάμου και της Χίου

Με αφορμή την Επέτειο απελευθέρωσης της νήσου Χίου, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Χίος πλήρωσε με πολύ αίμα την αγάπη της για την ελευθερία μέχρι να έλθει η ώρα  της χαραυγής στις 11 Νοεμβρίου του 1912.  Την  απόβαση των Ελληνικών δυνάμεων  στο Κοντάρι Χίου, ακολούθησαν μάχες που δόθηκαν με τους Οθωμανούς μέχρι να αναπνεύσει η νήσος Ελεύθερη.  Κάθε χρόνο οι συμπατριώτες μας στη Χίο, ξαναζούν τις στιγμές της απελευθέρωσής και υψώνουν το βλέμμα με ευγνωμοσύνη  στους Προγόνους τους,  ενθυμούμενοι τη μεγάλη θυσία.  Δεν λησμονούν το αίμα που χύθηκε  για να γιορτάζουν σήμερα την Ελευθερία τους. Γιορτάζουμε κι εμείς μαζί τους , τιμώντας τους νεκρούς τους,  εμπνεόμενοι από τη θυσία τους και  διεκδικώντας σήμερα για τις Χιώτισσες και τους Χιώτες όλα αυτά που δικαιωματικά τους αξίζουν.

Χρόνια πολλά στην ελεύθερη Χίο!»

Με αφορμή την Επέτειο της 11ης Νοεμβρίου 1912 και την ένωση της Σάμου με την Ελλάδα, ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα η Σάμος γιορτάζει το όραμα ελευθερίας που πάντοτε επικρατεί στην συνείδηση του λαού της.  Η Σάμος στις 11 Νοεμβρίου 1912 γιορτάζει την ένωσή της με την μητέρα Ελλάδα, παράλληλα γιορτάζουμε κι εμείς μαζί  με τον ασυμβίβαστο και  πάντα μαχόμενο σαμιακό λαό, τιμώντας τους ιερούς  αγώνες και   όλα όσα έχει επιτύχει.

Η Σάμος  πιο πολύ από κάθε άλλη φορά σήμερα  έχει την ανάγκη υποστήριξης της ελληνικής πολιτείας και της ευρωπαϊκής ενώσεως, η νήσος  ακόμα μετρά τις πληγές της από τις καταστροφές του φονικού σεισμού ενώ οι πυρκαγιές που συνεχώς συμβαίνουν στο Κ.Υ.Τ της πόλεως επαναφέρουν πιεστικά την αναγκαιότητα της ολικής απομακρύνσεως των μεταναστών. 

Ως Περιφερειακή Αρχή και σεβόμενοι την σπουδαία ιστορία της νήσου  ζητάμε την έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη του πολύπαθου σαμιακού λαού. Βρισκόμαστε δίπλα στους κατοίκους  και με όσα μέσα διαθέτουμε θα συνεχίσουμε σκληρά να διεκδικούμε για αυτούς  ελπίζοντας σε καλύτερες ημέρες .Εμπνεόμενοι από το λαμπρό  παρελθόν με ενότητα, πείσμα  και μαχητικότητα  αγωνιζόμαστε για να  ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Χρόνια Πολλά στην ένδοξη Σάμο!»

Σχολιάστε Ελεύθερα