Συλλαλητήριο των νησιωτών στην Αθήνα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν κάτοικοι των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Με το σύνθημα «Όχι άλλη Μόρια» και με ελληνικές σημαίες στα χέρια, εκπρόσωποι φορέων των νησιών και κάτοικοι ζητούν να ανακληθεί η απόφαση για τις νέες δομές στα νησιά. «Πρώτα μας υποσχέθηκαν την αποσυμφόρηση των νησιών, μετά τη δημιουργία κλειστών δομών και τώρα την επίταξη περιοχών» ανέφεραν στις δηλώσεις τους. «Περιμένουμε κινήσεις καλής θέλησης από την κυβέρνηση. Εμείς είμαστε υπέρ της συναίνεσης και όχι της ρήξης» δήλωσε νωρίτερα ο Περιφερειάρχης Βόρειου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν κάτοικοι των νησιών της Λέσβου, της Σάμου, και της Χίου, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και χθες το βράδυ σε νησιά.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωση της έχει καλέσει να συμμετέχουν στο σημερινό συλλαλητήριο όσοι κατάγονται από τα συγκεκριμένα νησιά αλλά μένουν στην Αθήνα. Ήδη με ψήφισμά τους 12 Διοικητικά Συμβούλια Λεσβιακών Συλλόγων της Αττικής στηρίζουν την σημερινή κινητοποίηση, ζητώντας την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την κατάργηση όλων των δομών στα συγκεκριμένα νησιά.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, κρατά χαμηλούς τόνους, ενώ με διαδοχικές αποφάσεις ο υπουργός Μετανάστευσης ενισχύει οικονομικά τους δήμους που σηκώνουν όλα αυτά τα χρόνια το βάρος του μεταναστευτικού.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews

Έδιωξαν την Χρυσή Αυγή από το συλλαλητήριο

Την εμφάνισή τους στη συγκέντρωση έκαναν ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ακούστηκαν τα συνθήματα «Έξω τώρα η Χρυσή Αυγή, να αποχωρήσουν από τη συγκέντρωσή μας οι φασίστες, δεν έχουμε καμία σχέση με τους δολοφόνους», με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αποχωρήσουν αποδοκιμαζόμενοι από την συντριπτική πλειονότητα των διαδηλωτών.

Δείτε το βίντεο 

https://twitter.com/ChristofakisN/status/1227884022505840640?s=20

Loading

Σχολιάστε Ελεύθερα

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Discover more from ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading